Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Hon startar underjordisk nattklubb vid Rådhusets t-bana

Gabriella Ekman står bakom klubben Caverna vid Rådhusets t-bana
Gabriella Ekman står bakom klubben Caverna vid Rådhusets t-bana.

Nu drar Gabriella "Håll käften och dansa" Ekman igång den urbana klubbsatsningen Caverna utanför t-banespärrarna vid Rådhuset.
– Det är riktigt fett att köra klubb här i ”grottan”, säger hon.

ANNONS

Klubbprofilen och dj:n Gabriella Ekman, även känd som ”Håll käften och dansa”, har många järn i elden just nu.

Nyligen skrev vi om klubbkvällen Alstra som hon driver med Ametist Azordegan och Jessica Wejhem. Nu har hon även dragit igång en ny nattklubb i underjorden, utanför spärrarna vid Rådhusets t-bana.

Varje helg förvandlar
vi den eritreanska
restaurangen Jebena
till en nattklubb med
stans bästa urbana dj:s.

Gabriella Ekman

Hiphop, rnb och afrobeats

Den nya klubbsatsningen går under namnet Caverna och bjuder varje fredag och lördag på fest till 03 med urban musik som hiphop, rnb och afrobeats.

– Varje helg förvandlar vi den eritreanska restaurangen Jebena till en nattklubb med stans bästa urbana dj:s. Det är riktigt fett att köra klubb här i ”grottan”, säger Gabriella Ekman.

Gabriella Ekman ovanför matsalen som varje helg förvandlas till dansgolv

Gabriella Ekman ovanför matsalen som varje helg förvandlas till dansgolv. Foto: Stefan Källstigen

Två våningar och bergtak

När det är dags för klubben att dra igång flyttas matborden undan för att göra plats för dans och dj-bås. I lokalen finns också en övervåning med både myshörna och balkong med utsikt över dansgolvet. Taket består av Kungsklippans berggrund.

– Det är en cool lokal vilket bidrar till stämningen. På något sätt känns det här stället som raka motsatsen till Stureplan. En annan fördel är att man inte stör några grannar här nere, säger Gabriella Ekman.

ANNONS

Har varit kinky-klubb

Det här är dock inte första gången det festas i de underjordiska lokalerna vid Rådhuset. På 90-talet huserade här både kinky-klubbar och salsa-fester, och under de senaste året har det varit en plats för eritreanska festkvällar.

Middag innan dans

Gabriella Ekman, som är ansvarig för Caverna, vill även lyfta fram vilken fördel det är att arrangera nattklubb i en restauranglokal.

– Här går det utmärkt att käka en sen middag och ta del av det östafrikanska köket för att sedan se matsalen förvandlas till dansgolv, säger hon.

Gabriella Ekman ansvarar för en ny nattklubbssatsning som heter Caverna vid T-bana Rådhuset.

Caverna huserar på restaurang Jebena vid T-bana Rådhuset. Foto: Stefan Källstigen

Caverna är öppet varje fredag och lördag mellan 23–03 och huserar på restaurang Jebena utanför spärrarna vid Rådhusets t-bana (nedgång via Hantverkargatan eller Kungsholmsgatan).

Jebena, Kungsklippan, Stockholm, Sverige