Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Han samlar alla urbana stilar på ny klubb: ”Har saknats”

Mike Yangstar drar igång klubbsatsningen Gumbo.
Mike Yangstar drar igång klubbsatsningen Gumbo.

En ny återkommande klubbsatsning som samlar de urbana stilarna på tre dansgolv under ett och samma sak. Så beskriver arrangören Mike Yangstar den nya klubben Gumbo.
– Det här är något som har saknats i Stockholm, säger han.

ANNONS

Den 29 februari är det premiär för den nya klubbsatsningen Gumbo på Hus 7 i Slakthusområdet. Klubben kommer att ha kapacitet för cirka 400 gäster och rymma tre dansgolv med allt från dancehall, reggae och soca till hiphop, rnb och afrobeats.

– Som namnet antyder blir det som en gryta med många olika smaker. Här finns alla stilar under ett och samma tak vilket har saknats i Stockholm, säger Mike Yangstar på Nuh Linga som står bakom satsningen.

Långsiktig satsning

Satsningen med Gumbo är långsiktig, och klubben kommer att köra minst en gång i månaden under våren och hösten.

– Dessutom kommer vi ha möjlighet att expandera med ett fjärde dansgolv under våren. Sen när sommaren kommer kör vi istället söndagsfester utomhus under namnet Sunday Dreams, säger Mike Yangstar.

Erfaren arrangör står bakom

Arrangören Mike Yangstar har fixat fester i över 15 år och 2007 grundade han Nuh Linga, döpt efter ett jamaicanskt danssteg, som sedan dess levererat mängder av fester med fokus på dancehall-musik.

– Vi har lyckats hålla oss relevanta med fester och klubbar för olika åldrar, även de som är över 30. Sedan är vi lite unika då våra klubbkvällar ofta innehåller live-framträdanden, säger Mike Yangstar på Nuh Linga.

Så, vad händer under premiärkvällen av Gumbo?
– Vi släpper helt enkelt loss några av stans bästa dj:s att inta de olika dansgolven. Dessutom får vi besök av Västerås-rapparen Moses Muwanga som kör live. Det här blir väldigt kul, säger arrangören Mika Yangstar.

Premiären av Gumbo äger rum lördagen 29 februari på Hus 7 (Styckmästargatan 10) i Slakthusområdet. Klubben återkommer sedan minst en gång i månaden. Läs mer om premiärkvällen i Facebook-evenemanget.

ANNONS
Hus 7, Styckmästargatan, Johanneshov, Sverige