Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Gather Night utmanar med turkisk folk-techno och live-jazz

En djupdykning i olika elektroniska stilar
En djupdykning i olika elektroniska stilar
Såg här kan det se ut när Gather fixar fest
Såg här kan det se ut när Gather fixar fest

Två utmanande kvällar och nätter med allt från Shamanistisk turkisk folk-techno till futuristisk rnb. Så beskrivs klubbfestivalen Gather Night som i september arrangeras på Trädgården och Hosoi.

ANNONS

I september arrangeras innovationskonferensen Gather för tredje året i rad, och precis som tidigare kompletteras konferensen med ett musik- och klubbprogram.

Nöjessatsningen, som i år byter namn från Gather Music Festival till Gather Night, går av stapeln den 13-14 september. Minifestivalen huserar på Trädgården på fredagen och Hosoi på lördagen.

Vill inspirera och utmana

Gather Night beskrivs av arrangörerna som en klubbfestival med dansmusik som visar på den alternativa bredd som finns inom den elektroniska scenen. Totalt handlar det om ett 30-tal dj’s och liveakter som ska inspirera och utmana festivalens besökare.

– Jag tror att man har en tendens att ta elektronisk musik lite för givet, men vad händer om man djupdyker i dess olika stilar? På Gather Night kommer du få höra allt från shamanistisk turkisk folk-techno och futuristisk r’n’b till live-jazz och rå Detroit-house med rötter i hiphopen, säger Mattias Polanco.

Han fortsätter.

– Gather-konferensens manifest innehåller punkter som ”express yourself to diversity”, ”welcome uncertainty” och ”have fun”. Detta vill vi även avspegla i musikprogrammeringen, säger Mattias Polanco på Gather Night.

Holländsk radiostation får egen scen

Bland de hittills presenterade namnen finns akter som Fatima & The Eglo Live Band, Tora Vinter och Skudge. Den holländska radiostationen Red Light Radio kommer även ha en egen scen med utvalda lokala akter som sänder live.

Fakta

Gather Night på Trädgården och Hosoi

Line-up, 13 september, Trädgården

Alicia Carrera (ES), Ation Rop (SE), Esa (ZA), Fatima & the Eglo Live Band (SE/UK), 

Ntombi Ndaba & Esa’s Afro-Synth Band (ZA), Paquita Gordon (IT), Sebastian Mullaert (live) (SE), Skudge (live) (SE), Tora Vinter (SE), Tornado Wallace B2B Fantastic Man (AUS), 

Vicky Zissou (SE), Young Marco (NL), Zaltan (FR)

Line-up, 14 september, Hosoi

Daniel Savio (SE), Fast Forward Sound (SE), Mount Liberation Unlimited (live) (SE),

Pan Sessions (SE), Towlie (SE)

Hosoi, Brunkebergstorg, Stockholm, Sverige