Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Andrea Malmquist väcker liv i Marie Laveaus gamla klubbkällare

Nöjeschefen Andrea Malmquist vill skapa ett inkluderande nöjespalats
Nöjeschefen Andrea Malmquist vill skapa ett inkluderande nöjespalats

Klubbkvällar, live-spelningar, stand up och performance. I oktober är det premiär för nya satsningen BIG Little T8NG i Marie Laveaus gamla klubblokaler på Hornsgatan.

ANNONS

Under hösten 2017 bommade nöjeshaket Marie Laveau på Hornsgatan igen. Istället flyttade den asiatiska restaurangen T8NG, tillsammans med den lite ”stökigare” baren Little T8NG, in i lokalerna. I samma veva skrotades även nattklubben i källaren.

Vi kommer att måla
om, fixa bättre ljud,
fler projektorer och
bättre belysning.

Andrea Malmquist

Men nu, två år senare, öppnas klubblokalerna åter upp för danssugna stockholmare under namnet BIG Little T8NG.

– En del av källaren är redan öppen för fest, men den 11 oktober är det premiär för den nya stora klubben. Vi kommer att måla om, fixa bättre ljud, fler projektorer och bättre belysning, säger Andrea Malmquist som är ny nöjeschef för T8NG.

Bred kultursatsning

Nya nöjesbossen Andrea Malmquist, kanske mer känd under sitt dj- och producent-alias Réa Réa, berättar vidare om hur källaren ska bli en plats för konserter och dj-spelningar men även husera till exempel stand up och performance-konst.

– Musikmässigt kommer det att vara brett. Våra dj-bokningar kommer vara åt det elektroniska hållet med fokus på house och techno, men gällande live-spelningar tänker vi allt från pop och hiphop till rock, säger hon.

Ett nöjespalats för alla

Målet för T8NG som helhet är att bli ett inkluderande nöjespalats på Södermalm dit alla är välkomna.

Vi ser invigningshelgen
som en minifestival.

Andrea Malmquist

– Här finns något för alla. På övervåningen har vi restaurangen, den lugnare cocktailbaren JiuBar samt ”dive-baren” Little T8NG som serverar nudlar hela natten. Och så nattklubben en trappa ner, säger Andrea Malmquist på T8NG.

ANNONS

Vad kommer ni att göra för att behålla grannsämjan nu när klubbverksamheten utökas?
– Vi kör ju redan klubb i halva källaren och har inte haft särskilt mycket problem. Men självklart tänker vi på grannarna när vi planerar och installerar det nya ljudet, säger Andrea Malmquist, ny nöjeschef på T8NG.

Och vad händer under premiärhelgen den 11–12 oktober?
– Vi ser invigningshelgen som en minifestival och har bjudit in dj:s och performance-artister från hela landet. På dj-lineupen finns namn som Genius of Time, Bageriet, Beniwasta, Storken, Prescott & Marble med flera. Det blir rejäl fest i hela huset.

T8NG, Hornsgatan, Stockholm, Sverige