Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Woodstock för klubbkids jagar bredare publik

Klubbhippies samlas på Gålö för festivalen Goodville 8-11 juni. Bild från festivalen 2016.
Klubbhippies samlas på Gålö för festivalen Goodville 8-11 juni. Bild från festivalen 2016.
Festivalen Goodville på Gålö utanför Västerhaninge.
Trummor...
Festivalen Goodville på Gålö utanför Västerhaninge.
... och eldshow bjuder invigningskvällen på.
Festivalen Goodville på Gålö utanför Västerhaninge.
Och på området finns stor badplats,

Fyra dagar i skärgården med klubbmusik, konstutställningar, bad, meditation och yoga. Festivalen Goodville, 8-11 juni på Gålö utanför Västerhaninge (OBS FLYTTAT TILL SOLNA, SE LÄNGRE NER), har målet att bjuda på en unik festivalupplevelse.
– I Goodville skapar vi de speciella ögonblicken tillsammans, säger arrangören Anthony Drone.

ANNONS

UPPDATERING 7 JUNI: FESTIVALEN HAR FLYTTAT!

Den 6 juni gick arrangörerna bakom Goodville ut och meddelade att festivalen flyttas från Gålö till evenemangslokalen Kulturgården i Solna. Anledningen är att marken och gräset är i för dåligt skick för att kunna rigga upp festivalen, och mer regn dessutom väntas under veckan. Här kan du läsa mer om flytten.


Festivalen Goodville arrangerades för första gången 2015 och beskrevs då som ”ett svenskt Woodstock i modern tappning” med ett budskap om kärlek, medmänsklighet och närhet till naturen. När festivalen nu går in på sitt tredje år står det budskapet fortfarande kvar, samtidigt som festivalen gör en satsning för att nå ut till en större publik.

– I år har vi gått bredare musikmässigt och har liveakter som Träd, Gräs och Stenar och Mount Liberation Unlimited varvat med techno, house och psykedeliska utflykter till yttre rymden, berättar arrangören Anthony Drone.

Från förra årets Goodville-festival.

Från förra årets Goodville-festival. Foto: Jesper Jakobsson/Ice Photo

Scener, marknad och badplats

Goodville huserar i Stockholms södra skärgård på halvön Gålö utanför Västerhaninge. Här kommer ett stort festivalområde att byggas upp bestående av tre scener, campingplats, konstutställningar, en marknad, food court samt en stor badplats. 

– Här finns en av de längsta sandstränderna i länet och en extremt vacker natur. Nästan hela halvön är ett naturreservat och vi kan inte tänka oss en bättre plats för en festival byggd på musik, kärlek och gemenskap, säger Anthony Drone.Yoga och avslappning

På festivalområdet kommer det även att finnas ett ”healing area” där fokus ligger på meditation, yoga, tantra och avslappning. Arrangören Anthony Drone berättar om hur dessa aktiviteter går hand i hand med festivalupplevelsen, musiken och dansen.

– Det känns naturligt att låta folk ha en möjlighet att återhämta sig och återupptäcka sig själva, och sitt inre. Känslan blir så mycket bättre då.

Besökarna hjälper till

På Goodville är det också fritt fram för besökarna att vara delaktiga genom att själva bidra till festivalens innehåll.

– Vi skapar festivalen med hjälp av våra besökare. Alla är välkomna att bidra så länge de har ett öppet sinne och kickar igång på kreativitet. Kom dit, ta plats och skapa din egen värld, berättar Anthony Drone.

Är det något under festivalen som du ser extra mycket fram emot?

– På fredagen arrangerar vi en fullmåneceremoni som inviger festivalen. Det blir eldshow av Stockholm Flow, trumparad från Sambomba och Fjäder som spelar live. Det kommer att bli så fint.


Fakta

Ett urval av de akter som spelar på Goodville

Atmos

Axel Hallqvist

Baba Stiltz

Bille Jo

Damien Eie

Fjäder

Jessie Granqvist

Linny Hex

Martin Kling

Mika Snickars

Nihad Tule

Nima Khak

PAU

Sara Lego

Y+M

Skälåkersvägen 13, 136 91 Haninge, Sverige