Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Här är årets Allsång på Skansen-artister

Lisa Ekdahl uppträder i Allsång på Skansen i sommar.
Lisa Ekdahl uppträder i Allsång på Skansen i sommar.

Den 27 juni är Allsång på Skansen tillbaka på Sollidenscenen. Sanna Nielsen gör sin andra sommar som programledare och gästas av bland andra Tomas Ledin, Per Gessle, Stor & Jireel, FO&O och Lisa Ekdahl.

Efter en hyllad insats som programledare förra sommaren återvänder Sanna Nielsen, som senast sågs i rollen hela Sveriges julvärd på SVT, till Sollidens scen och bjuder på allsång, överraskningar och uppträdanden.

– Det är superkul att få göra det igen. Det var roligt att de tyckte om det, säger Sanna Nielsen.

Vad ser du mest fram emot i sommar?

– Allt egentligen, alla program är ju så olika varandra. Men kanske att jag ser fram lite extra emot premiären eftersom det är premiär. Den där kärleksboosten man fick förra året var ju underbar.

Under åtta tisdagkvällar får Sanna Nielsen sällskap av en rad artister på scen. På premiären den 27 juni gästas hon av Mellovinnaren Robin Bengtsson,skådespelerskan och sångerskan Shima Niavarani, Tomas Ledin och Sabina Ddumba som även är aktuell i årets upplaga av Så mycket bättre.

Sabina Ddumba är trött på att bli jämförd

Från svensk hiphop till pojkband

I det andra programmet uppträder bland andra Stockholmsrapparen Stor tillsammans med det uppmärksammade hiphoplöftet Jireel, 17 år, från Rågsved.

– Jag var här med Linda Pira och körde Knäpper mina fingrar på Allsången. Det känns jättekul att få komma tillbaka, det är ett av Sveriges största forum. Jag tycker att det är bra att man tar in lite annan musik som speglar en annan sida av Sverige. Det känns bra att få representera den musikstilen jag kommer ifrån på den här scenen, säger Stor som släppte sitt tredje album Under Broarna nu i juni.

Senare i sommar är det även dags för flickidolerna i FO&O (tidigare The Fooo och The Fooo Conspiracy), som tidigare i år tog sig till finalen i Melodifestivalen, att gästa programmet för andra gången.

– Vi hoppas på bra väder och mycket folk, men vi kommer ju att ”take it to the top” även om det regnar liksom. Bara vi inte ramlar på scenen när vi gör några volter, säger Felix Sandman.

Lisa Ekdahl: ”Den här scenen är legendarisk”

Lisa Ekdahl som uppträdde här redan under förra veckans nationaldagsfirande kliver återigen upp på Sollidenscenen den 8 augusti, då tillsammans med skådespelaren och sångaren Adam Pålsson.

– Jag ska sjunga här med Laleh innan dess också. Så jag ska vara här tre gånger i sommar, det känns väldigt bra. Den här scenen är legendarisk. Allsången börjar ju bli en tradition som nästan håller på att komma ikapp midsommar, det är kul att vara en del av det.

Lisa längtade efter den svenska musikscenen – läs vår intervju med Lisa Ekdahl från i vintras

Allsång har premiär den 27 juni på Skansen och sänds på SVT, tisdagar klockan 20.00.

Fakta

Här är artisterna i Allsång på Skansen 2017

27 juni

Robin Bengtsson, Sabina Ddumba, Shima Niavarani och Tomas Ledin

4 juli

Miriam Bryant, Per Gessle, Tina Ahlin & Orsa Spelmän samt Stor & Jireel

11 juli

Linnea Henriksson, Mando Diao och Emmi Christensson

18 juli

Miss Li, The Boppers, Panetoz och Wiktoria

25 juli

Darin, Svante Thuresson & Nisse Landgren och Tove Styrke samt Anna Sköld (Wizex), Sandra Estberg (Martinez), Henrik Sethsson (Casanovas) och Andreas Olsson (Sannex)

1 augusti

FO&O, Icona Pop och Lisa Nilsson

Mellan 21 och 22 är det också Allsångscenen är din med Lisa Nilsson

8 augusti

Jack Vreeswijk, Janice, Plura, The Sounds samt Lisa Ekdahl & Adam Pålsson

15 augusti

Danny Saucedo, Malena Ernman & Helen Sjöholm, Jill Johnson, Anki Albertsson, Linda Olsson, Mercedesz Csampai, Pablo Cepeda och Sussie Eriksson mfl

Sollidenscenen, Sollidenbacken, Stockholm, Sverige