Tröttnade på lokalbrist – öppnar jätteställe – Allt om Stockholm

Tröttnade på lokalbrist – öppnar jätteställe

Konsert 

Två av stadens kulturutövare tröttnade på att en efter en av Stockholms musikscener tvingas bomma igen.
De tog saken i egna händer och öppnar nu en ny konsert- och klubblokal för 1000 personer i Slakthusområdet.

ANNONS

Den senaste tiden har Stockholm förlorat ett antal viktiga musikscener med Debaser Medis och anrika Göta Källare i spetsen. Musikern Elisabeth Jensen Bünger och illustratören Lisen Haglund tröttnade på den negativa trenden och valde att ta saken i egna händer. Nu öppnar de konsertlokalen Kraken på Rökerigatan i Slakthusområdet.
– Stockholm har inte råd att förlora lokaler som Debaser Medis. Staden växer och förtjänar att vara en av de ledande huvudstäderna för modern kultur. Vi känner att vi fyller ett väldigt viktigt tomrum genom att nu starta Kraken, säger Elisabeth Jensen Bünger.

Man vill dock inte begränsa sig till konserter.
– Vi strävar efter att erbjuda en helhet med bland annat klubbkvällar, föreläsningar och vernissage, fortsätter Elisabeth.

Från lunchbufféer till nattklubbshäng

Lokalen gick tidigare under namnet En Arena och var i grunden en lunchrestaurang som även huserade en del konserter och klubbar. Kraken satsar på ett mer renodlat koncept. Man har slagit ut väggar, installerat fler nödutgångar, placerat om scenen och uppgraderat både ljus och ljud. Efter dessa förändringar har man nu fått en lokal som har en kapacitet på över 1000 personer.
– Det är en unik lokal som är väldigt anpassningsbar. Den är enkel att skärma av och det krävs inte fler än 300 personer för att det ska kännas trevligt och intimt, säger Lisen Haglund.

Nu hopppas man att stadens arrangörer och kulturälskare ska få upp ögonen för den nya satsningen i Slakthusområdet.
– Vi har en fördel genom att inte bara vara arrangörer utan även är vana vid att stå på scenen och besöka spelningar. Vi kan erbjuda det där lilla extra och kommer alltid att lyssna på våra besökare och kunder för att uppfylla deras önskningar, säger Lisen Haglund.

Snart invigning

Invigningsfesten äger rum den 20 januari med bland andra Nicole Sabouné på scenen. Bland kommande arrangemang hittar vi till exempel en föreläsning av den brittiske författaren Graham Hancock, en konsert med Göteborgsbaserade Carbon Based Lifeforms samt en högkvalitativ klubbkväll med hajpade techno-duon Tale Of Us från Berlin.

Mats Wurnell

mats.wurnell@gmail.com

Läs de senaste klubbnyheterna på vår Klubblogg.

Våra bästa helgtips direkt 
i mejlen – varje fredag!

Läs fler konsertartiklar

Sammy & Johnny Bennett, Jelly och Jireel uppträder på Konserthuset
Konsert

Konserthuset styr hiphopkonsert för 180 spänn

Konsert

Bo Kaspers spelar i tunnelbanan

Konsert

Guide: Luciakonserter i Stockholm

Konsert

Helena Bergström hyllar Wolff på scen

Konsert

Duo öppnar Dramatens bar igen

Slaktkyrkan huserade tidigare tarmrenseri och dynghantering
Klubb

Slaktkyrkan blir stans nya kulturhus