Klubben ordnar en sista likvaka innan flytten – Allt om Stockholm

Klubben ordnar en sista likvaka innan flytten

Konsert 

Harry B James nya adress är topphemlig. Nu avslöjar klubbchefen att flytten bara kommer bli några hundra meter.
Har du minnen från Regeringsgatan 47? Snart hålls en sista ”likvaka” för den klassiska lokalen.

ANNONS

– För 10-11 år sedan var pudelrock som mest inne i Stockholm. När man klev in i lokalen så var det väldigt mycket spandexbyxor och högt hår – det ser man inte längre, säger Ove Idestål, klubbchef på Harry B James.
Han konstaterar att den klassiska hårdrocken har behållit sin dragningskraft, och för fansen har det funnits en given samlingsplats. Det är inte utan viss sentimentalitet som personalen kommer överge det gamla vattenhålet.
– Efter tolv år har Regeringsgatan 47 blivit en riktig rockadress, och lokalen har blivit lite som ett hem – både för oss som jobbat här och för många av våra gäster, säger han.

Blir en kort flytt

Snart går flyttlasset, men Harry B James nya adress är ännu topphemlig. Ove avslöjar dock att klubben blir kvar i samma stadsdel.
– Den ligger mitt i hjärtat av Stockholm – det blir inte många hundra meter vi flyttar. Gästerna ska inte märka så himla stor skillnad, förutom att lokalen blir större, och att vi ska försöka vara lite bättre, säger han.
Debaser Medis och Göta Källare har lagt ned – för Idestål är den minskade konkurrensen lite av ett tveeggat svärd, men hans klubb kommer helt klart ta ett kliv framåt.
– Livescenen håller på att dö ut i Stockholm, och livemusik behövs ju i stan. Förhoppningen är att vi ska kunna bli nummer 1, men det går inte av sig själv – då kommer vi få kämpa lite. Det viktigaste är att vi kan erbjuda livemusik till stockholmarna, säger Ove Idestål.

Ett sista avsked på adressen

Den nya scenen innebär att man kan boka lite större band än tidigare, om än inte de allra största. Utseendet på den nya lokalen ska bli så likt den gamla som möjligt – för interiören bär med sig många minnen. En självklar detalj är de 800 tavlor som snart ska skruvas ned inför flytten.
Men innan dess kommer du hinna ta avsked av adressen. Den 31 januari håller Harry B James en begravning för Regeringsgatan 47. På ”likvakan” kommer ett antal dj:s som spelat på adressen genom åren, och Junkstars avslutar på scenen framåt natten.

Våra bästa helgtips direkt 
i mejlen – varje fredag!

Läs fler konsertartiklar

Konsert

Kyrkan ska hjälpa Stockholmare se ljuset

Konsert

Poetisk politisk punk på premiär i Gubbängen

Konsert

Hon ska fylla Globen med David Bowie-fans

Håkan Hellström
Konsert

Håkan Hellströms låtskatt tolkas av liveband

Konsert

Nio spelningar du inte får missa i januari

Pauline Högberg blir Hornhusets nya kulturchef
Klubb

Bingo och pyssel när hon tar över Hornhuset