Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

”Vi har bara gjort hits”

Cicci Efraimsson och Lisa Pyk firar nya skivan på Södra teatern.
Cissi Efraimsson och Lisa Pyk firar nya skivan på Södra teatern.

Häxorna och tillika artisterna Cissi Efraimsson och Lisa Pyk är tillbaka med en tredje skiva. Nu gör de bara hits.

Det är förväntansfulla dagar. På fredag släpper bandet Vulkano sitt tredje album och firar med en stor fest på Södra Teatern fredag 10 november.

Det blir inte bara en livespelning och vad bandet kallar den perfekta blandningen mellan sunk och lyx  Flera av Cissi Efraimsson och Lisa Pyks vänner och bekanta ska spela skivor; bland annat Jocke Ålund, Jockum Nordström och Rebecka Ljung.

Allergiska mot pop

Vid bardisken på ett café på S:t Paulsgatan berättar sångerskan Cissi Efraimsson att den här gången har de koncentrerat sig på att göra hitlåtar.

– Vi har ju egentligen länge varit allergiska mot pop. Första plattan var mer punkig, tror jag och på den andra som vi släppte 2015 så ville vi släppa loss en urkraft och experimentera med allt. Nu gör vi något helt annat, som säkert också talar till fler.

Att skriva en hit låter som något av det svåraste du kan göra? 

– Ja, så är det, på ett sätt. Det finns mycket att tänka på, säger Cissi, men jag tror att alla låtar, i annan produktion skulle kunna bli klassiska pophits allihopa.

Lisa fortsätter.

– Det vi försökt tänka på är att det ska kännas direkt vad detta är för sorts låt säger hon och drar tummen över pek-och långfingret fram och tillbaka. Någon som liksom frasar.

En fransk dröm

Och hittills har de lyckats. Första låten från skivan Peach punch, heter C’est bon och spelas flitigt på P3, en drömsk pophistoria med fransk refräng och S:t Etienne-aktig vers.

Mycket att leva upp till nu? 

– Ja, men det är bara så roligt att den här skivan ska komma ut. Vi har jobbat med den länge och Nille Perned som producerat den med oss har verkligen utmanat oss att växa, tycker jag, säger Cissi.

Corneliskonsert på Sveriges radio

Festivalen Sound of Stockholm i full gång

Kammarmusiks kabaré vänder ut och in på Japan

 

Fakta

"Vi är häxor också"

Vem: Cissi Efraimsson, musiker och konststuderande samt Lisa Pyk Wirström, filmkostymör, stylist och skådespelare

Varför: Aktuella med nya skivan Peach Punch och en stor releasefest på Södra teatern. I december kommer även en film som Cicci skrivit och regisserat. Lisa har gjort kostymen. Båda två spelar dessutom roller i filmen.

Var: Södra teatern, Mosebacke 1

Sunk och lyx: Vi är experter på sunk och lyx. Det betyder att om vi dricker champagne blir det ofta i fula plastkoppar. Eller om man har en dyr ny t-shirt så spiller man i slutändan rött vin på hela och så är man sunkig igen. Fast lyxig, säger Cissi.

Party wiches:  Vid sidan om sin artistkarriär bandet också ett snart tio årigt intresse för astrologi och har utbildat sig i ämnet.

– Vi är häxor, säger Lisa och skrattar. Och astrologin har dessutom lärt oss jättemycket om oss själva. Vi har projektet Party Whiches ihop, som är roligt fast också seriöst.

Södra Teatern & Mosebacke Etablissement, Mosebacke torg, Stockholm, Sverige