Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Barnen får eget festivalområde på Lollapalooza

Så här såg det ut på Lollapaloozas barnområde i Berlin här om året.
Så här såg det ut på Lollapaloozas barnområde i Berlin här om året.

När musikfestivalen Lollapalooza går av stapeln i Stockholm är alla välkomna. På barnens festival­område kan de bygga instrument, sjunga med i James Hollingworths Älgarna demonstrerar – eller dansa loss i en karibisk karneval.

ANNONS

Den 28–30 juni arrangeras den internationella musikfestivalen Lollapalooza på Gärdet med akter som Foo Fighters, Lana Del Rey och Chance the Rapper. Förutom att stoltsera med de över 70 artisterna på fyra scener gör man även en satsning på barnen genom Kidzapalooza – ett eget festivalområde för den yngre generationen.

– Detta är något vi vet att den svenska publiken efterfrågat länge, äntligen kan musikfans som också är föräldrar ta med sig hela familjen och se sina favoritartister tillsammans. Att barnen dessutom får ett helt eget festivalområde i festivalen gör det extra kul, säger Kristofer Åkesson, Kommunikationschef på Lollapalooza Stockholm i ett pressmeddelande.

Festivalkänsla och aktiviteter

På Kidzapalooza får barn i alla åldrar uppleva festivalkänsla och livemusik på tältscenen, men även testa på att spela i band eller vara dj, göra musik, bygga instrument, vika origami och aktivera sig med parkour.

Programmet på tältscenen innehåller allt från Djurens brevlåda med James Hollingworth och bolibompa-hits med Orkester Pop till Mumin-disco och den rytmiska föreställningen Trumma. En annan färgsprakande programpunkt är den karibiska karnevalen med sångerskan och dansaren Maria Llerena som är född och uppvuxen på Kuba.

Maria Llerena ordnar karibisk karneval för barnen. Kidzapalooza, Lollapalooza.

Maria Llerena ordnar karibisk karneval för barnen. Foto: Arkivbild/Stefan Källstigen

Dans och lek till karibiska toner

– Jag brukar börja med att sjunga karibiska karnevalsånger och sedan fortsätta över till svenska barnvisor, men i karibisk takt. Jag tar också med mig karnevalkläder och instrument för barnen så att alla kan dansa och ha kul tillsammans, säger Maria Llerena.

Maria berättar om hur alla kan vara med i hennes show.

– Jag vill bygga broar mellan olika kulturer genom dans, musik och sång. Jag kommer att visa hur man dansar conga, men alla får självklart dansa och leka precis som de vill. Det är viktigt att det sker på barnens villkor.

ANNONS

När man festar på
Kuba är alla med.
Här i Sverige är det
ofta uppdelat, så
det är jättebra med
en festival där barn
och vuxna kan ha
kul tillsammans.

Maria Llerena

Maria Llerena fortsätter med att berätta om hur hon tycker att Kidzapalooza är ett utmärkt festivalinitiativ, och att det för hennes tankar till hur man umgås på Kuba och i den karibiska ö-världen.

– När man festar på Kuba är alla med. Här i Sverige är det ofta uppdelat, så det är jättebra med en festival där barn och vuxna kan ha kul tillsammans. Värt att nämna är också att jag tycker min föreställning inte endast passar barnen, utan alla mellan 0–99 år, säger Maria Llerena.

Barnradion Magiska Skogen uppträder live på festivalen. Kidzapalooza, Lollapalooza.

Barnradion Magiska Skogen uppträder live på festivalen. Foto: Pressbild

Alla som vistas på Kidzapalooza måste ha en Lollapalooza-biljett, men det finns rabatterade barn- och ungdomsbiljetter som även inkluderar ett par hörselkåpor. Det är också fritt fram för barnen att följa med in på det stora Lollapalooza-området.

En tredagarsbiljett för vuxna och ungdomar (över 13 år) kostar från 2695 kronor (en dag kostar 1195 kronor).

Barn under 10 år betalar 150 kronor och barn 11–12 år 500 kronor.

När? Den 28–30 juni 2019. Var? Gärdet, Östermalm. Mer info hittar du på www.lollastockholm.com

Gärdet, Stockholm, Sverige