Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Berwaldhallen håller musiken vid liv – specialsänder konsert

Berwaldhallen, Förklädd Gud.
Sopranen Malin Byström, violinisten Janine Jansen och Stina Ekblad.

Berwaldhallen har fått ställa in sina publika konserter på grund av coronaviruset, men fortsätter trots det hålla musiken vid liv. På lördag sänds verket Förklädd gud från från konserthallen – utan publik.
– Kan inte du komma till konserten så får konserten komma hem till dig, säger Ella Peterson, musikredaktör på SVT.

ANNONS

I helgen bjuds det återigen på konsert i Berwaldhallen. Då framförs bland tonsättaren Lars-Erik Larssons vek Förklädd gud som firar 80-årsjubiluem av sopranen Hanna Husáhr, barytonen Jakob Högström och med Stina Ekblad som recitatör.

Programmet bjuder även på Konsert för två violiner av J S Bach med violinisterna Janine Jansen och Johan Dalene, och en hel del annat smått och gott.

– Vi gör allt för att kunna hålla musiken levande. Janine Jansen, Malin Byström och Johan Dalene tillhör det absoluta toppskiktet bland artister på den klassiska musikscenen och det är en ynnest att vi på kort tid kunnat engagera dem för veckans konsert. Vi är också mycket glada över att Stina Ekblad medverkar i konserten, säger Staffan Becker, konserthuschef i Berwaldhallen i ett pressmeddelande.

På lördag, 4 april, klockan 20 samsänder Sveriges Radio och SVT konserten från Sveriges Radios konserthus Berwaldhallen, utan publik, i Sveriges Radio P2 och SVT2.

Det går även att se konserten på berwaldhallen.se/play.

Berwaldhallen, Dag Hammarskjölds väg, Stockholm, Sverige