Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Bossen släpper Stadionspelning från 1988

Från Rapports inslag om Bruce Springsteen 1988.
Från Rapports inslag om Bruce Springsteen 1988.

Det tog 29 år. Men nu släpper Bruce Springsteen liveinspelningen från Stockholms stadion i juli 1988.
Vi snackade med Mattias Sackrén som var med när det begav sig.

Minns du när Bossens Tunnel of love-turné kom med 22 fullastade lastbilar på Valhallavägen i början av juli 1988? Det tycks Bruce Springsteen själv i alla fall göra.

För 29 år efter spelningen pushar han nu själv för livespelningen via sin egen Facebooksida där han skriver:

”The acclaimed 90-min radio broadcast from Stockholm ’88, remixed from multis and expanded to the full 34-song set. This rollicking Tunnel of Love tour de force has it all”.

Kön roligare än spelningen

Mattias Sackrén var en av de Stockholmare som var på plats den där sommaren 1988. Han, som sett bossen flera gånger tycker dock inte att spelningen var någon superspeciellt. Istället var det något annat som etsat sig fast.

– Jag och min polare satt hemma i Bromma och lyssnade på radio när vi hörde nyheten om att Bruce Springsteen skulle komma till Stockholm. Vi tog tunnelbanan in till stan, för på den tiden kunde du bara köpa biljetter på vissa ställen. När vi kom fram visade det sig att vi var först i kön.

Fixade kön

På den tiden var det de biljettköpare som var först på plats som fick organisera kösystemet och under en hel vecka på våren 1988 stod Mattias och hans kompis i kön för att få köpa biljett.

– Det var den kön, stämningen och allt runt omkring som är det mest bestående minnet. Jag såg Bruce Springsteen runt år 2000 på Madison Square Garden i New York och den konserten var någonting helt annat. Jag tror också att vi hade hört så mycket om Ullevikonserten 1985  och hoppades nog att det skulle bli lika bra.

Born in…America?

Se rapports inslag från när det begav sig, och när reportern dels kallar hans största hit för Born in America och dels frågar killar i fluffig frisyr hur det känns att få en biljett efter att ha köat i sex nätter:

Inspelningen finns nu att köpa på Bossens hemsida.

Stockholm Stadion, Lidingövägen, Stockholm, Sverige