Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Burgarhaket gör gott i jul tack vare hiphop

Babas fixar fyra konserter där man hoppas på publikens generositet.
Babas fixar fyra konserter där man hoppas på publikens generositet.

Fyra söndagar i rad fixar Babas Burgers hiphopkonserter i Högdalen.
Det är gratis men arrangörerna hoppas på donationer som sen ska gå till välgörenhet.

Hamburgerrestaurangen Babas burgers and bites ordnar adventskonserter i sin lokal i Högdalen. Fast av en lite annorlunda sort. För enligt dem själva är flera av landets största hiphop-artister och dj:s stammisar på krogen i söderförorten.

Det är bland annat dessa stamgäster som kommer och uppträder nu,  till förmån för hjälporganisationen War Child som arbetar med barn i krigszoner

– Många av oss som jobbar här kommer från länder i krigsdrabbade områden och vi har delat med oss av våra erfarenheter och kommit varandra närmare, säger Ninos Basho en av Babas delägare.

Man måste ge tillbaka

Ninos Basho

Dessutom menar han att förortens unga behöver den här sortens grejer i sitt kvarter, positiva inslag där artisterna också fungerar som förebilder.

– Jag är själv uppvuxen i en förortsmiljö och även om det är en knasig värld just nu med så mycket skit som unga får se och höra så får vi också mycket från samhället. Och då är det också så att man måste ge tillbaka.

Hoppas på donationer

Konserterna på Babas är gratis men arrangörerna hoppas istället på swishdonationer från publiken. Alla som bidrar är sedan med i en utlottning av en goodiebag.

Fakta

Konsert varje söndag

Programledaren Ametist Azordegan drar igång adventskonserterna söndag den 2 december med Jamkid och S9ine. Den 16 december uppträder Nathan K för första gången live med nya singeln ”Down”.

Söndag 2/12 artist: Jamkid, S9ine dj: Ametist kl 16-18

Söndag 9/12 artister: Lova, Seedy djs: Shewit, Nivysound kl 18-20

Söndag 16/12 artist: Nathan K djs: Diida, Mash Up International kl 16-18

Söndag 23/12 artist: Ibbe dj: DJ Black Moose kl 16-18

Babas Högdalen, Högdalsgången, Bandhagen, Sverige