Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Konserthusen streamar konserter varje vardag i coronatider

Sakari Oramo med Kungliga Filharmonikernas på Konserthuset Stockholm.
Sakari Oramo konsert med Kungliga Filharmonikernas visas tisdag 24 mars.

Konserthuset Stockholm har likt många sina kollegor i Europa behövt stänga för publik. Men nu går de samman för att sända konserter på Facebook varje vardag.

ANNONS

Konserthusen i Europa är just nu stängda på grund av coronaviuset. Men de vill ändå erbjuda musikaliska upplevelser till människor.

I en ny gemensam satsning så kommer konserthusen inom ECHO-samarbetet att visa upp sina favoritkonsert på Facebook varje vardag klockan 20.00, med start ikväll 23 mars. 

Varje film visas på samtliga deltagande konserthus Facebook-sidor. Konserthuset Stockholm är den enda skandinaviska representanten.  

– ECHO-nätverket ger oss i den här svåra tiden en möjlighet att hålla musiken vid liv. Vi har tillsammans med våra kollegor i Europa snabbt kommit överens om att på det här sättet föra ut musiken till människors hem: ett europeiskt samarbete när det behövs som mest, säger konserthuschef Stefan Forsberg i ett pressmeddelande.

Tisdag 24 mars visas en konsert med Kungliga Filharmonikerna och Sakari Oramo från Konserthuset Stockholm.

Det kommer en ny konsert varje kväll måndag till fredag klockan 20. Konserterna hittar du här på Konserthusets facebooksida.

Konserthuset, Stockholm, Sverige