Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Pop-festival fixar gratisfest på Djurgården

Popaganda bjuder på gratisfest.
Popaganda bjuder på gratisfest på Djurgården.

Hugg tag i picknick-korgen, slå dig ner i gräset och lyssna på fem heta poplöften. På lördag bjuder musikfestivalen Popaganda, som går av stapeln i september, på en gratis heldagsfest i Galärparken på Djurgården.

Musikfestivalen Popaganda arrangeras den 1-2 september och lockar årligen tusentals besökare till Eriksdalsbadet för att lyssna och dansa till popmusik från välkända artister. Men redan nu på lördag, den 22 juli, fixar man för sjunde året i rad en gratisfest i Galärparken på Djurgården.

– Här finns det möjlighet för publiken att slå sig ner med en picknick i gräset och ta del av bra och spännande musik från oetablerade artister och band. Dessutom är det helt gratis, berättar Johan Rosén från Föreningen Popaganda.

Publikerna från Popaganda och Parkteatern möts

Dagen är ett samarbete med Parkteatern, något som enligt Johan Rosén brukar leda till spännande möten mellan två olika publiker.

– En av alla härliga delar i det här samarbetet är att Parkteaterns otroligt trogna publik blandas med Popagandas generellt sett något yngre besökare. Hit är alla välkomna, och vi brukar se det som en fantastisk familjefest, säger han.

”Folk känner igen den fina stämningen från Eriksdalsbadet”

Även om dagen i Galärparken bjuder på något mindre kända akter så finns det enligt arrangören Johan Rosén många likheter med den stora Popaganda-festivalen.

– I grund och botten handlar det om att bjuda på grym musik. Jag tror också att folk känner igen den fina stämningen från Eriksdalsbadet. En skillnad är närheten till banden. På Popaganda på Parkteatern kan du i princip ta på artisterna, riktigt så nära kommer du inte på Eriksdalsbadet.

Fem akter på Galärparkens scen

Under dagen, som drar igång klockan 15, kommer fem akter att inta Galärparkens scen.

– Stilla Havet bjuder på viktig punkpop, Holy Now bjuder perfekt indiepop, Julia Adams bjuder på smart svensk rnb-pop, The Hanged Man bjuder på normalflummig häxpop och Rhys bjuder på bitterljuv göra-slut-pop, säger Johan Rosén från Föreningen Popaganda.

Rhys.

Rhys. Foto: Pressbild

Sistnämnda Rhys Clarsted Frank är född och uppvuxen i Portland men bor nu i Stockholm. Hon beskrivs ofta som ett stjärnskott på den svenska pophimlen och gör bland annat musik tillsammans med producenten Jörgen Elofsson som skrivit låtar till artister som Britney Spears och Kelly Clarkson. Rhys ser fram emot lördagens spelning i Galärparken.

– Jag är supertaggad! Det ska bli jättemysigt att spela inför en massa folk som äter picknick i vackra Galärparken!

Stockholm, Sverige