Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Festivalen Sound of Stockholm i full gång

Roll the Dice avslutar Sound of Stockholm i Reaktrohallen.
Roll the Dice avslutar Sound of Stockholm i Reaktorhallen.

Den årliga musikfestivalen Sound of Stockholm är i full gång. Till och med natten till söndag kan du uppleva en rad spännande musik och scenframträdanden på olika platser varje kväll. Och än finns biljetter kvar att knipa.

Sound of Stockholm startades 2010 av kompositören Henrik Strindberg, som tillsammans med kollegan Peter Lindroth, initierade festivalen med anledning av Samtida Musiks 50-årsjubiluem.

Numera arrangeras festivalen varje år. Bakom står flera stora svenska konstmusikaktörer, med olika inriktningar, som gått samman för att utforska och presentera det senaste inom kammarmusik, elektroniskt, konstmusik och ljudkonst.

Konstmusiksystrar pratar jämställdhet

Festivalen drog igång redan i tisdags, men de resterande dagarna har fortfarande mycket att bjuda på på flera platser i Stockholm – däribland Scenkonstmuseet, Fylkingen, Under Bron, Kulturhuset och reaktorhallen på KTH.

På torsdagkvällen kan du till exempel höra livespelningar och diskussioner på Scenkonstumseet, när bland annat nätverket Konstmusiksystrar på plats och pratar om jämställdhet inom musikscenen.

Roll the Dice avslutar festivalen i Reaktorhallen

På fredagen blir det spoken word på Under Bron när poeten, producenten och dj:n Swan Meat dyker upp, senare framträder även den brittiska elektroniska duon Crim3s såväl som den Brooklyn-baserade dj:n och producenten Ciarra Black med flera.

På lördagen kan du introducera de allra yngsta till rave när ett Babyrave anordnas på Kulturhuset. Till sist sker finalen i Reaktorhallen (R1) samma kväll, 25 meter under ytan tar ljud och ljus från New York-kompositören Lea Bertucci, samt de två Stockholmsduorna SHXCXCHCXSH och Roll the Dice över lokalerna.

Hela schemat med artister och andra programpunkter hittar du här.

Stockholm, Sverige