Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Guide: Så firas nyårsafton på Skansen

Sanna Nielsen och Lena Endre ringer in det nya året på Skansen.
Sanna Nielsen och Lena Endre ringer in det nya året på Skansen.

Varje år rings det nya året in på Skansen. Det här året bjuds det bland annat på sång från Sanna Nielsen och Melodifestivalaktuella Victor Crone, dessutom läser skådespelerskan Lena Endre den traditionsenliga dikten Nyårsklockan.

ANNONS

Sanna Nielsen har de senaste fyra åren varit programledare för Allsång på Skansen, nu ska hon leda årets nyårsfirande på Sollidensscenen som sänds i SVT.

– Jag kan inte tänka mig att fira ett nytt år på bättre sätt än att få göra det tillsammans med så många människor som är med oss på plats och som tittar på programmet just då, säger hon i en kommentar.

Sångerskan passar då på att bjuda på hyllningar till sina artistförebilder Barbra Streisand och Celine Dion ihop med kören GET UP Soul Choir, samt en duett med operatenoren Rickard Söderberg.

Idol-deltagare, konstnärer och skådespelare på scen

Fler gäster under kvällen är Idol-deltagaren Tousain ”Tusse” Chiza och Melodifestivalaktuella Victor Crone, konstnären Stina Wollter och Anna Stadling som tillsammans tolkar en låt från Bob Dylan. samt Jakob Hellman som firar 30 år som artist med att framföra en älskad klassiker. Fler artister tillkommer.

Traditionsenligt avslutas året med att Lord Alfred Tennysons dikt Nyårsklockan läses upp, ett uppdrag som detta år gått till skådespelaren Lena Endre.

Mer info för dig som vill fira in det nya året på Skansen hittar du här.

Skansen, Djurgårdsslätten, Stockholm, Sverige