Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Glädjebeskedet: Debaser Strand i Hornstull får vara kvar längre

Annelie Telford och Jocke Jonsson utanför Debaser som hotas av nedläggning
Annelie Telford och Jocke Jonsson utanför Debaser. Foto: Johan Thornton

Staden ville säga upp konsertarrangören Debasers kontrakt i Hornstull. Men nu gör Trafikkontoret en vändning. Rockklubben får stanna kvar längre.

ANNONS

Konsertarrangören Debaser skriver i ett inlägg på Facebook att Trafikkontoret godkänner att Debaser driver verksamhet vid Hornstulls Strand hela nästa år.
Det istället för att avsluta, eller åtminstone få ett avbrott, i september år 2020 som tidigare var liggande bud.

”Detta gör att när våra bandbokare i höst bokar program kan de sätta akter till och med Nyårsafton 2020. Eftersom vår bransch har så lång framförhållning var detta nödvändigt för att inte få ett avbrott i bokningsverksamheten så vi är oerhört glada för att Trafikkontoret ställde upp på vårt önskemål”, skriver Debaser.

Flytta när kontraktet går ut

För två månader sedan rapporterade Allt om Stockholm att staden ville säga upp Debasers kontrakt i Hornstull.

Anledningen till uppsägningen var att en bit av gatan vid Hornstulls strand, som också är tak för konsertlokalen under, behöver renoveras.

Då skrev VD Annelie Telford i ett pressmeddelande att hon var färdig med att försöka övertyga Stockholm stad om att Debaser behövs i staden.

– Men tyvärr hade vi fel. Ännu en gång är vi nu uppsagda för avflyttning när vårt nuvarande kontrakt går ut den 30 sep 2020, sa hon då.

ANNONS

Har rivningskontrakt

Debaser Strand har haft ett så kallat rivningskontrakt. Därför har staden inte skyldighet att fixa en ny lokal till dem, enligt Linda Laine, pressansvarig hos hyresvärden, Stockholms stads fastighetskontor.

– Förutsättningarna har varit kända från början, det har varit supertydligt tycker vi, sa hon i maj till Mitt i Södermalm.

Fakta

Därför hotas lokalen

Lokalen där Debaser Strand ligger är sliten. Det är ett gammal parkeringsgarage från 1920-talet, som normalt har en livslängd på 80-100 år.

För att renovera taket måste trafikkontoret komma in i lokalen och Debaser måste flytta ut.

Vad som händer med lokalen efter renoveringen finns i dag inget besked på. Det är också oklart hur lång tid renoveringen tar, då man inte vet betongens skick.

Källa: Stockholms stad, Debaser
Debaser Strand, Hornstulls strand, Stockholm, Sverige