Kammarmusikskabaré vänder ut och in på Japan – Allt om Stockholm

Kammarmusikskabaré vänder ut och in på Japan

Konsert 

Den klassiskt skolade pianisten Eriko Makimura kommer till stan för att vända upp och ner på det japanska samhället. Det blir modern dans, kabaré och kammarmusik svept pastellfärgade trikåer.

ANNONS

Pianisten Eriko Makimura från Japan kommer till Stockholm för att ge en konsert. Föreställningen är hennes egen uppgörelse med det strikt kontrollerande japanska kontrollerade samhället.

– Jag har bott i Europa i 15 år så jag tycker att jag kan se det japanska samhället både inifrån och utifrån säger den klassiskt skolade pianisten som har med sig dansaren Yoshiaki Iwao. Hans roll blir att spegla slitningarna mellan de traditionella värderingar och de moderna för den japanske mannen idag.

Japansk jämställdhet

För den japanska kvinnan finns också konflikter som Eriko vill illustrera.

– Kvinnors sociala ställning är längre än mannens, det finns ingen riktig tradition av barnpassning så om man vill göra karriär är mor-och farföräldrar det enda alternativet. Resultatet blir att japan har ungefär 7,2 miljoner hemmafruar. Samtidigt är det kvinnorna som kontrollerar ekonomin. De ger sina män fickpengar, trots att det än männen som drar in lönen.

Hon fortsätter:

– Men vill vi vara hemmafruar? Det görs vissa insatser från politiskt håll men det går inte särskilt bra. Om detta handlar den här föreställningen.

Tid och plats

Erikos Makimuras Japanese Chamber cabaret spelas på Julius Hus, Bondegatan 21A, Stockhom

11 november 19.00.

12 november 15.00

Biljetter hittar du här 

Eftersom Julius hus värnar om sina fina golv uppmanar de sina besökare att ta med ett par tofflor eller inneskor istället för att klampa runt i vinterkängorna.

Våra bästa helgtips direkt 
i mejlen – varje fredag!

Läs fler konsertartiklar

Konsert

Få kvinnor bokade till Gröna Lund

Konsert

Kyrkan ska hjälpa Stockholmare se ljuset

Konsert

Poetisk politisk punk på premiär i Gubbängen

Konsert

Hon ska fylla Globen med David Bowie-fans

Håkan Hellström
Konsert

Håkan Hellströms låtskatt tolkas av liveband

Konsert

Nio spelningar du inte får missa i januari