Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Ethio-jazzikonen tillbaka på Konserthuset

Selam Festival.
Selam Festival Stockholm äger rum 8-10 mars.

Den 8-10 mars uppträder flera internationellt hyllade musiker på scener i stan under Selam Festival.
Bland annat återvänder ethio-jazzikonen Mulatu Astake till Konserthuset.

ANNONS

Årets upplaga av Selam Festival Stockholm inleds på Fasching den 8 mars då den somaliska artisten Maryam Mursal uppträder med sitt åttamannaband.

I sitt hemland är Maryam Mursal en av de stora musikaliska ikonerna genom tiderna, hon har gjort flera internationella turnéer och samarbetat med bland andra Polarpriset-vinnaren Peter Gabriel.

– Jag är otroligt stolt över årets festivalprogram och vi visar återigen att Selam Festival Stockholm kan erbjuda stockholmare artister i världsklass. Extra glad är jag över att vi för andra året i rad lyckats boka en stor somalisk artist då de sällan syns på de mer etablerade scenerna i Sverige, säger Selams grundare och verksamhetsledare Teshome Wondimu i en kommentar.

Grammisvinnaren Imenella supportar på Nalen

Under helgen som följer spelar fler internationellt hyllade musiker på scener runtom i stan.

På lördagen kommer den nigerianska stjärnan Maleek Berry till Nalen. Där får han support av Tensta-artisten Imenella som nyligen utsågs till årets nykomling på Grammisgalan.

Till sist blir det ett kärt återbesök från kompositören och Ethio-jazzens fader Mulatu Astake som också spelade under Selams tjugoårsjubileum 2017.

På avslutningskvällen på söndagen spelar han tillsammans med en rad musiker på Konserthuset.

När: Fredag till söndag, 8-10 mars
Var: Fasching, Nalen och Konserthuset

Organisationen Selam har länge jobbat för att spegla den kulturella mångfalden och öka utbudet inom området världsmusik och dans, genom konserter, festivaler, workshops, showcase, klubb och seminarier.

ANNONS
Konserthuset, Hötorget, Stockholm, Sverige