Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Ethio-jazzstjärna spelar på Konserthuset

Ethio-jazzstjärnan Mulatu Astatke besöker Stockholm.
Ethio-jazzstjärnan Mulatu Astatke besöker Stockholm.

I tjugo år har kulturorganisationen Selam arbetat för att bredda utbudet av världsmusik i landet. Den 4 november firas jubileumet stort på Stockholms konserthus med besök av ethio-jazzikonen Mulatu Astatke.

Selam har länge jobbat för att spegla den kulturella mångfalden och öka utbudet inom området världsmusik och dans, genom konserter, festivaler, workshops, showcase, klubb och seminarier.

Det gäller inte enbart i Sverige utan man arrangerar också evenemang och musikfestivaler utomlands med lokala och svenska artister som Timbuktu, Mapei och Sabina Ddumba.

Dessutom driver Selam en mängd kulturbiståndsprojekt runt om i världen.

Jobbat i tjugo år för att bredda kulturlivet

Organisationen grundades 1997 av Teshome Wondimu, en utbildad dirigent med ett  brinnande musikintresse, som kom till Sverige som flykting 1990.

– Den ursprungliga idén var att förse kulturella minoritetsgrupper i Sverige med kvalitativa evenemang på etablerade scener, säger Teshome i en kommentar. Vi skulle in i det offentliga rummet. Den här publiken ska komma och känna sig som en del av samhället, som de skattebetalare de är. Jag vill tillgängliggöra kulturutbudet för alla. Jag tror inte på uppdelningen kultur och mångkultur. Då har vi två olika områden, varav ett hamnar på sidan om. Det ska vi bort ifrån.

Konsert med ehio-jazzens Mulatu Astatke och Sabina Ddumba

När organisationen nu fyller tjugo år firas det alltså i stor skala på Konserthuset.

Då uppträder både ethio-jazzens fader Mulatu Astatke från Etiopien, såväl som svenska souldrottningen Sabina Ddumba med Tensta Gospel Choir.

När: Lördag, 4 november, kl 19.30.
Var: Konserthuset, Hötorget 8

Stockholms Konserthus, Stockholm, Sverige