Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Sex julshower att värma sig med i vinterkylan

Franska trion, Måns Zelmerlöw och First Aid Kit är några som kommer framföra julshower i år. Tomteluvan är ett montage.
Franska trion, Måns Zelmerlöw och First Aid Kit är några som kommer framföra julshower i år. Tomteluvan är ett montage.

Nu när mörkret träder fram och graderna börjar sjunka hjälper Allt om Stockholm dig genom julshowsdjungeln. Månz Zelmerlöw, Franska Trion och Cirkus Cirkör är några av de som erbjuds i år.

ANNONS

Göteborgsk jazzrock med Franska trion

Bandet Franska Trion har redan som tradition att framföra en årlig julkonsert i hemstaden Göteborg, men nu är det även dags för Stockholm att ta del av deras rödsvarta julstämning. År 2011 släppte de ett julalbum kallad ”Våra mest älskade julsånger”, vars låtar kommer rama in konserten tillsammans med andra från hela deras karriär.

När: 20 december
Var: Nalen

Traditionsenlig julkonsert med Romeo & Julia-kören

För fjortonde året i rad framför Rome & Julia-kören, som har gjort sig kända från Nobelfester och prinsessbröllop, sin traditionella julkonsert. Vacker sång blandad med visuella inslag och humor är att vänta. Då Dramaten själva uppger att föreställningen har spelat för utsålda hus sedan 2005, bör den intresserade leta upp biljetter i tid

När: 15, 17, 19, 20 21, 22 och 26 december
Var: Elverket

First Aid Kit bjuder på annorlunda julkonsert

Den svenska folkpopduon First Aid Kit tar med sig musikerna Amanda Bergman och Maja Francis till julkonserten ”Winter is Blue” på Södra teatern och utlovar en ”spännande konsert med massor av skön stämsång, glögg och glitter” och en blandning av pop, country och traditionella folkvisor.

”Vi älskar att hänga med varandra och sjunga. Vi har också alla gemensamt att vi älskar julmusik”, skriver bandet i ett pressmeddelande.

När: 17 och 18 december
Var: Södra teatern


ANNONS


Julbordsshow med Cirkus Cirkör

Cirkus hör kanske inte traditionellt till julen. Ska en tro Cirkus Cirkör och konsthallen Artipelag är det dock inget konstigt med den kombination, med tanke på att de anordnar sin akrobatiska julbordsshow tillsammans för andra gången.

”Vi är otroligt glada att Cirkus Cirkör är tillbaka efter förra årets supersuccé där vi hade fullt hus. Vår ambition är att leverera en totalupplevelse där kultur, konstutställningar, inspirerande aktiviteter och god mat samsas under samma tak”, säger Anders Arnborger, vd på Artipelag.

När: Utvalda datum mellan den 30 november och 20 december
Var: Artipelag

Måns Zelmerlöw med The Grand Wonderland Show

Den Eurovision- och Allsång på Skansen-kända artisten Måns Zelmerlöw är i år den som får äran att bjuda på den traditionsenliga julshowen på Grand Hôtel, där han kommer sjunga klassiska julsånger på ett modernt sätt i The Grand Wonderland Show.

”Grands julshow är definitivt en bucket list-grej för mig. Jag längtar redan och kommer bjuda på en fartfylld show tillsammans med mitt sjumannaband”, säger Måns Zelmerlöw i ett pressmeddelande.

När: Från 30 november till och med den 20 december
Var: Grand Hotel

Norsk superstjärna

Till Göta Lejon har den norska stjärnan Sissel Kyrkjebø premiär för sin julkonsert som senare åker vidare i landet. Det blir både klassiska julsånger blandat med annat från hennes karriär. Dessutom tar hon med sig den amerikanska keyboardisten Tim Carmon, som har spelat, turnerat, skrivit och producerat med artister som Stevie Wonder, Justin Bieber, Bonnie Raitt och Earth, Wind & Fire.

 

 

När: 21 november
Var: Göta Lejon

Stockholm, Sverige