Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Kägelbanan på Mosebacke stänger

Konsertlokalen Kägelbanan på Mosebacke stänger efter grannars klagomål
Efter 16 juni blir det tyst på Kägelbanan.

Klassisk konsertlokal får stänga efter att grannarna klagat. Men ägarna har redan en lösning på problemet, skriver DN.

ANNONS

 Från och med den 16 juni lägger Södra teatern ner konsertverksamheten på Kägelbanan och flyttar den till sina andra lokaler, bland annat Södra bar och Stora scenen.

Södra teaterns vd, Samuel Laulajainen, tycker inte att beslutet är särskilt drastiskt. Till DN säger han att de diskuterat mycket med grannar kring ljudnivåerna på konserter och besökarnas taxitrafik kring Mosebacke torg.

– Det är svårt. Vi vill ju kunna driva nöje och kultur även inne i stan, och inte förpassas till nåt industriområde utanför stan. Vi är ju Stockholms mest anrika kulturinstitution och vill fortsätta med nöjen. Så vi försöker lösa det.

Begränsat antalet konserter

Enligt DN har miljöförvaltningen bestämt att det får hållas max 19 konserter på Södra teatern i år. Förvaltningens chef för inomhusmiljöer, Karin Hultman, ser gärna en överklagan av beslutet för att få till en praxis kring vad personer som bor i stadsmiljö måste tolerera.

Ekonomiska motiv bakom nedläggningen

Istället för konserter kommer Södra teatern att fokusera på företagsevenemang. Men Södra teatern vill inte uttala sig kring ifall de planerar att bygga kontor där, eller huruvida det finns några andra ekonomiska motiv bakom nedläggningen.

 Text: Emil Salmaso

Mosebacke Torg, Stockholm, Sverige