Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

”Han kommer att fylla hela Gröna Lund”

Berggren lämnar Gbg och gör debut i Sthlm
Berggren lämnar Gbg och gör debut i Sthlm

Broder Daniels frontman Henrik Berggren släpper eget material. Nu spelar han på Gröna Lund.
Inför indiekungens återkomst fixar klubbarrangören Kim Högstedt en förfest.
– Det blir ett enormt kaos, säger han.

Göteborgs största indieälskling (Obs, inte Håkan Hellström) spelar på Gröna Lund. Henrik Berggren som var frontman i bandet Broder Daniel har med få undantag släppt inifrån sig egen musik sedan 2003 och spelningarna sedan dess går att räkna på den ena handens fingrar.

Sugna fans

Fansen är, enligt forumen, väldigt taggade och på Hasselbacken arrangerar klubbnestorn KimHögstedt både en för-och en efterfest till konserten.

– Jag tror det kommer bli helt enormt, ett stort härligt kaos med blod, glitter och sjömanskostymer.  Om vädret är bra fylls hela Grönan för det är inte bara gamla indierävar som jag som kommer att dyka upp. Den här 90-talstrenden innefattar även indiepoppen, vilket inte minst syns på alla 20-årigar som klär sig som typiska pandor, säger han.

Både för-och efterfest

Förutom DJ:s från klubben Stay Shoreline, för övrigt också en Henrik Berggren/ Broder Danielhyllning, kommer även Miss Inga att vara på plats innan hela festen flyttar från Hasselbackens trädgård till Gröna Lund. Efter konserten kör de vidare på Hasselbacken till midnatt.

Henric de la Cour & Into tillsammans med Kim, Miss Inga och Julia Frej (som inte är med imorgon) inför Berggrenfesten på Hasselbacken. Foto: Olga Talalay.

Henric de la Cour & Into tillsammans med Kim, Miss Inga och Julia Frej (som inte är med imorgon) inför Berggrenfesten på Hasselbacken. Foto: Olga Talalay.

Fler alternativ

För den som vill variera sig lite kör även Debaser efterfest i samma anda på Bar Brooklyn DJ Terry Ericsson, minst lika indie som Henrik Berggren spelar skivor tillsammans med DJ Panda 2.0.

I kön

Måste du ta ledigt för att köa på onsdag, eller tälta utanför till och med för att få plats. Så ska det inte behöva vara, tror Gröna Lunds informationschef Annika Trosselius, men samtidigt har Gröna Lund nyss gått ut med att de kommer att visitera alla gäster på väg in, med tanke på attentatet mot Ariana Grandes konsert i Manchester i måndags.

– Vi har plats för ungefär 17 000 besökare och det är sällan som vi måste stänga grindarna för att det är fullt. Senast var dock i fjol när Markus och Martinus (norsk popmusik av och för barn, reds anm.) men jag misstänker att alla får plats även om det är Berggrens premiärspelning som soloartist och något som många ser fram emot.

Spelningen med Henrik Berggren börjar imorgon kl. 20.00

Fakta

Gröna Lund ser över säkerheten

Efter attentatet mot Ariana Grandes konsert i Manchester i måndags där 22 personer dödades kommer nu Gröna Lund att se över sina säkerhetsrutiner.

– Vi har har redan hög säkerhet, men självklart påverkar den här händelsen också oss. Vi kommer att sätta oss med vår säkerhetsorganisation i dag för att diskutera om det här kommer att få konsekvenser för oss. Säkerheten är det absolut viktigaste vi jobbar med på Gröna Lund, säger Annika Troselius, informationschef på Gröna Lund i Stockholm till Aftonbladet. 

Gröna Lund, Lilla Allmänna Gränd, Stockholm, Sverige