Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Könsrockskväll på Kraken – inget för blyga

Bandet Fem förkrympta förhudar hyllar Onkel Kånkel den 2 mars
Bandet Fem förkrympta förhudar hyllar Onkel Kånkel den 2 mars

Tabubelagda texter om sex och avföring från band som Fem förkrympta förhudar, Analrevolt och Rövbajs. Det är vad som står på menyn när musikstilen könsrock ska hyllas i Slakthusområdet.

ANNONS

Den 2 mars arrangeras en kväll i Onkel Kånkels, Eddie Meduzas och Johnny Bodes anda på Kraken i Slakthusområdet. Musikstilen, som kallas för könsmusik eller könsrock, kännetecknas av kontroversiella och tabubelagda texter om allt från sex till avföring och alkohol.

– I en ängslig, kontrollerad och prestigesökande värld behövs ibland den raka motsatsen. Till exempel är ordet ”sjuk” inte särskilt roligt, men upptäcker man att det rimmar på ”kuk” så blir det genast uppiggande, säger kvällens festgeneral som i könsmusikens anonymiserade värld kallar sig för Machete-mannen.

Analrevolt och Rövbajs spelar live

Kvällen bjuder på liveframträdanden från band som Fem förkrympta förhudar, Analrevolt och Rövbajs men också på dj’s, a capella-sång, pysselstund och en videovisning. Och även om all musik sorteras in som könsmusik så ryms här rock, punk, techno och orkestermusik.

– Summan är en afton som får den mest härdade att rodna av glädje. Under denna kväll kan alla få vara sig själva, eller prova att vara någon annan, om än för några timmar, säger Machete-mannen.

Alla kan uppskatta könsmusik

Han fortsätter att berätta om hur alla kan uppskatta könsmusik om de tillåter sig att slappna av och lämnar sin ytliga image hemma.

– Snusk, humor och provokationer har alltid funnits i musik, böcker, på scener och naturligtvis hemma hos folk. Det är uppfriskande att väcka fantasin till liv med barnsligheter om allt från utvecklingsstörda till gamlingar som har sex.

Onkel Kånkel hyllas

En av kvällens huvudakter är tribute-bandet FFF, eller Fem förkrympta förhudar, som i sin musik hyllar könsrock-pionjärerna Onkel Kånkel.

– Onkel Kånkels texter är fortfarande bland de värsta du kan tänka dig och det är ju det som är så fruktansvärt kul, säger sångaren Jag som tillsammans med pseudonymerna Flintis, Fetis, Kåter och Homo står bakom FFF.

Och bandet kommer inte att hålla tillbaka på könsmusik-kvällen på Kraken, menar sångaren.

ANNONS

– Jag tror att egentligen tycker alla människor om snusk, bara att de inte vågar erkänna det. Det kommer att bli ett sjuhelvetes ös, och du som besökare lär inte bli besviken, säger Jag från Fem förkrympta förhudar.

Kraken, Rökerigatan, Johanneshov, Sverige