Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Från Laleh till Canned Heat och The King

Laleh på Skansen och Elviskväll hos Lasse i Parken.
Laleh spelar på Skansen. Elvis hedras hos Lasse i Parken.

Laleh backas upp av Lisa Ekdahl på Skansen, hippieerans Canned Heat bjuder på kultrock på Fasching och Elvis Presley hedras med en helkväll med Elvis-låtar hos Lasse i Parken. Här är fem guldkorn bland veckans spelningar.

ANNONS

Canned Heat på Fasching

Rockbandet Canned Heat hade sin storhetstid i det sena 60-talets USA och spelade på de legendariska Monterey- och Woodstockfestivalerna. De ligger bakom hitlåtar som Going up the country och On the road again. På onsdag kan du se flera av de gamla bandmedlemmarna (de som än så länge inte befinner sig i rockhimlen) på Fasching. Biljetter hittar du här.

När: Onsdag, 12 juli, öppnar klockan 17, på scen ca 20.00. Var: Fasching, Kungsgatan 63

 

Rigmor Gustafsson på Artipelag

Artipelag har kört konserter i jazzens tecken i sommar. På onsdag har det blivit dags för säsongens sista konsert när den värmländska jazzsångerskan Rigmor Gustafsson intar scenen.

När: Onsdag, 12 juli, konserten börjar klockan 19.30 i foajén. Var: Artipelag, Artipelagstigen 1, Gustavsberg. Bussar körs från Vasagatan för de som inte kommer till Artipelag med egen bil. Mer info om biljetter och buss här.


Se Champion J.R. spela på releasefesten för Callaloo LP 12 juli


Elviskväll hos Lasse i Parken

För 40 år sedan gick Elvis Presley, kungen av rock n’ roll, bort. På fredag hedras hans minne och hans musikaliska gärning med en Elviskväll hos Lasse i Parken. Kent Wennman Rockabilly Kvartett bjuder på en helkväll med svängiga och energiska Elvislåtar framförda med självdistans, humor, passion och kärlek, kryddat med en och annan anekdot. Fri entré.

När: Fredag, 14 juli, dörrarna öppnas 17, på scen 19-22. Var: Lasse i Parken, Högalidsgatan 56

 

Jazz i Parken

På lördag är det dags för det årliga evenemanget Jazz i Parken. Då bjuds det bland annat på livekonserter med Malmars Makalösa, Mimi Terris kvartett,  Martin Fabricius med Neff Irizarry samt Sigurdur Flosason. Fri entré.

När: Lördag, 15 juli, klockan 14-19. Var: Galärparken, Djurgården

 

Laleh på Skansen

Som en del av hennes skandinavienturné i sommar gör Laleh en spelning i Stockholm på Skansen på lördag. Under kvällen gästas hon även av Lisa Ekdahl och Sousou & Maher Cissoko. Biljetter finns fortfarande att köpa.

När: Lördag, 15 juli, insläpp klockan 18, på scen ca 19.30. Var: Sollidenscenen, Skansen

 

 

Stockholm, Sverige