Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Motown 60 år – stor hyllning på Vasateatern

The Fantastic Four hyllar Motown-musiken
The Fantastic Four hyllar Motown-musiken

Klassiska hits, traditionella danssteg, ett skönt sväng och en rejäl dos publikfrieri. I år fyller Motown 60 år vilket firas med en stor hyllningskväll på Vasateatern den 10 mars.

ANNONS

Motown är det klassiska skivbolaget från Detroit som även gav namn till en helt ny musikstil med dansant och poppig soul.

I år är det 60 år sedan skivbolaget grundades vilket firas med en stor hyllningsfest den 10 mars på Vasateatern i centrala Stockholm. Bakom evenemanget står musikgruppen The Fantastic Four.

– Gästerna kan förvänta sig många sköna klassiker, några udda guldkorn, traditionella danssteg, ett skönt sväng och publikfrieri, säger Robert Haglund som tillsammans med Jonas Fritzson, Niklas Lamby och Daniel Yngwe utgör The Fantastic Four.

Motown berör och förför

Robert Haglund berättar om hur Motown-soundet funnits med honom hela livet, men att det stora intresset väcktes för 20 år sedan då han såg musikgruppen The Drifters framföra soul-klassiker under en konsert i Spanien.

– Det är en musikstil som frambringar känslor. Det finns så många sjukt bra låtar som fångar upp lyssnaren, berör och förför, säger han.

60 år av musikhistoria

Och snart är det alltså Robert själv, tillsammans med The Fantastic Four och PomPeriPossaBand, som ställer sig på scenen för att hylla och fira Motown-musiken.

– Med den gedigna låtskatt som finns inom Motown så vore det en skam att inte uppmärksamma 60 år av musikhistoria. Extra kul är det att husera på trivsamma Vasateatern som har gamla anor och en spännande historia, säger Robert Haglund från The Fantastic Four.

En fest för alla åldrar

Enligt Robert Haglund blir det en fest för alla åldrar.

– Det är musik för alla, och när det börjar svänga så spelar åldern mindre roll. Publiken kommer att gå därifrån med ett stort leende på läpparna, säger han.

ANNONS
Fakta

Tre Motown-klassiker du kan förvänta dig att höra, enligt Robert Haglund

  • The Jackson 5 – I Want You Back
  • The Temptations – My Girl
  • The Supremes – You Can’t Hurry Love
Vasateatern, Vasagatan, Stockholm, Sverige