Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Ta båten till musiken – ovanlig gratiskonsert ute till havs

Båtkonserten i Torsbyfjärden blir Skärgårdsturnéns enda stopp i år. Foto: Skärgårdsfoto Värmdö
Båtkonserten i Torsbyfjärden blir Skärgårdsturnéns enda stopp i år.

I år skulle Skärgårdsturnén fira sitt femårsjubileum. På grund av följderna av covid-19 blir det bara ett stopp på turnén. Men det blir inte vilket stopp som helst – det sker ute till havs.
– Jag tror det kommer bli en härlig upplevelse för både oss och publiken, säger arrangören Tina Ahlin.

ANNONS

Måndagen den 27 juli kommer skeppet Briggen Tre Kronor ankra vid Torsbyfjärden på Värmdö i riktning mot Kolvik och Sjöliden. Där väntas tre timmars konsert med start 18.00.

Kända namn på båten

Båten kommer att gästas av Ebbot Lundberg, Louise Hoffsten, Viktoria Tolstoy, Tina Ahlin och Peter Carlsson, som alla varit med tidigare år. Med band kommer de framföra låtar i ”skärgårdstema” blandat med egna låtar.

– Det känns jätteroligt att äntligen få uppträda och spela tillsammans. Bandet är av toppklass och jag längtar verkligen, säger Louise Hoffsten.

 

Briggen Tre Kronor

Briggen Tre Kronor kommer befinna sig i Torsbyfjärden i riktning mot Kolvik och Sjöliden den 27 juli. Foto: Skärgårdsfoto Värmdö

Båtburen publik

Det är gratis att se konserten men vill du vara på plats så är det egen båt som gäller, som får ankra på lämpligt avstånd till andra båtar. Idén med en båtkonsert kommer från arrangören Tina Ahlin.

– Tina ska ha en stor eloge som har lagt ner så mycket jobb på att göra konserten möjlig, säger Louise Hoffsten.

Tina Ahlin berättar att det ligger månaders jobb bakom tillställningen. Konserten kommer bjuda på många olika musikgenrer samt duetter och ensemblenummer som inte visats tidigare.

ANNONS

– Det blir onekligen en annorlunda konsertkväll, förhoppningsvis även med en vacker solnedgång i bakgrunden, säger hon.

Sänds på Sveriges Television

Konserten kommer att spelas in och sändas på Sveriges Television i höst. Men om det blir mycket regn eller stark vind ställs spelningen in.

Värmdö, Sverige