Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

”Musikernas musiker” lirar på Sergels torg

Kulturhuset Stadsteaterns nya musikscen Under fontänen ligger just under Sergelfontänen.
Kulturhuset Stadsteaterns nya musikscen Under fontänen ligger just under Sergelfontänen.

Trumpetaren, bandledaren och kompositören Goran Kajfeš är aktuell med en konsertserie på Stadsteaterns nya livescen i vår. Till varje konsert har han med sig olika spännande gäster.

ANNONS

Under tiden som Kulturhuset Stadsteatern renoveras fungerar den nya scenen Under fontänen (som precis som namnet antyder ligger under Sergelfontänen) som ett ”allkonsthus” i miniatyr.

Konsertserie i fem delar

Livemusikklubben The Fountain har redan dragit igång där och under våren tillkommer en ny konsertserie på samma scen.

Då står trumpetaren, bandledaren och kompositören Goran Kajfeš, som spelat med en rad av våra största popstjärnor och belönats med både Nordiska musikpriset och flera Grammisar, i centrum.

Olika gäster varje kväll

– Goran Kajfeš är en slags musikernas musiker, en artist ut i fingerspetsarna, som rört om rejält i svenska musikdjungeln. Alltid orädd och musikaliskt sökande med influenser från alla världens hörn. Jag ser fram emot att höra honom härja fritt på vår nya scen, säger Magnus Palmquist Lunay, konstnärlig ledare för Musiken Kulturhuset Stadsteatern, i en kommentar.

Under fem onsdagskvällar spelar han med olika konstellationer av gäster.

Bland annat bjuds det på tolkningar av den etiopiske musikern Hailu Mergias musikskatt, elektroniskt med Andreas Tilliander och releasespelning för den internationellt hyllade gruppen Angles 9:s nya album.

När: 3 och 24 april, 15, 22 och 29 maj
Var: Under Fontänen, Sergels torg

ANNONS
Fakta

Fem onsdagskvällar med Goran Kajfeš

3 april Goran Kajfeš spelar Hailu Mergia
Tillsammans med bland annat musikerna Per ”Texas” Johansson, Tomas Hallonsten gör Goran sina tolkningar av den etiopiske musikern Hailu Mergias musikskatt.

24 april Goran Kajfeš möter Andreas Tilliander
För första gången möts Goran och det elektroniska geniet Andreas Tilliander i en improviserad duo. Tilliander har släppt album under otaliga alias som till exempel Mokira, TM 404 och Rechford.

15 maj Goran Kajfeš & Jonas Kullhammar Percussion Ensemble
Goran och Jonas möter ett par namnkunniga slagverkare och trumslagare i en fri, ohämmad och energisk improvisation i samma anda som deras grupp Nacka Forum.

22 maj Goran Kajfeš & Angles 9
Releasespelning för det nya albumet med den internationellt hyllade gruppen Angles 9. Hör saxofonisten Martin Küchens musik tillsammans med musikerna: Martin Küchen, Johan Berthling, Magnus Broo, Eirik Hegdal, Goran Kajfeš, Mattias Ståhl, Konrad Agnas och Torbjörn Zetterberg.

29 maj Goran Kajfeš & La La Lars 
Premiärspelning för bandet La La Lars bestående av Goran Kajfeš, trummisen Lars Skoglund (tillika medlem i indiebandet Laakso) och jazzmusikerna: Jonas Kullhammar, Calle Bagge och Johan Bertling. Lars Skoglund släpper samma kväll sin andra skiva i eget namn.

Källa: Kulturhuset Stadsteatern
Sergels torg, Stockholm, Sverige