Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Piratfestival lägger till i Slakthusområdet

Bandet Stormfrun utlovar en "sjuhelsikes musikupplevelse"
Bandet Stormfrun utlovar en "sjuhelsikes musikupplevelse"

Piratmusik, scenshower och vild fest. Nu blir det pirat-festival i Slakthusområdet.
– Vi kan utlova en sjuhelsikes musikupplevelse och en chans att få leva ut alla sina piratfantasier, säger en av kvällens musiker.

ANNONS

Nu på lördag, den 9 mars, intas Slakthusområdet av pirater och piratmusik. Det är The Swedish Pirate Armada, som består av tre band som spelar piratinspirerad musik, som arrangerar en röjig minifestival på Slaktkyrkan.

Vi upplever ett
växande intresse
för pirater.

Lisa Enochson

– Följ med på en dramatisk musikalisk resa om livet till sjöss för 300 år sedan. Det blir en galen piratafton med banden Ye Banished Privateers, Stormfrun och Pat Razket, säger Lisa Enochson som tillsammans med Sofie Hultenius Young och Frida Granström arrangerar festivalen.

Växande intresse för pirater

Arrangören Lisa Enochson berättar om hur det runt om i Europa finns en mängd festivaler med pirattema, och att de nu vill ta konceptet till Sverige.

– Vi upplever ett växande intresse för pirater. Idag inkräktar piratmusiken på befintliga historiska arrangemenang som Medeltidsveckan, men det vill vi ändra på, säger hon.

Medryckande piratmusik

Lisa Enochson beskriver piratmusiken som fantastisk medryckande, och berättar om hur den tar upp ämnen som fattigdom, hemlöshet, maktkamp, ojämlikhet och viljan att överleva när man har alla odds emot en.

Vi bjuder på en
nästan överflödigt
häftig musikupplevelse.

Erik Andersson

– Det är ämnen som är lika aktuella idag som för 300 år sedan. Hos oss är alla välkomna för att fira allas lika värde, och i publiken brukar det finnas allt från barn till pensionärer även om det just denna gång är 18-årsgräns, säger hon.

Lev ut dina piratfantasier

Erik Andersson är sångare och gitarrist i piratbandet Stormfrun. Han beskriver bandet som ”en blandning mellan första gången du var på ett nöjesfält och när Jimmy Hendrix lirade på Woodstock”.

ANNONS

– Vi bjuder på en nästan överflödigt häftig musikupplevelse som dessutom kommer få dig att le och skrika som i en karusell hela dagen, säger han.

Och under kvällen på Slaktkyrkan kommer det inte att sparas på krutet.

– Vi kommer att bjuda på en sjuhelsikes musikupplevelse, en vild fest och en chans att få leva ut alla sina piratfantasier med legitimerade sjöbusar. Något ingen vettig person skulle vilja missa, säger Erik Andersson i Stormfrun.

Pirater i publiken

Arrangören Lisa Enochson är inne på samma spår, och utlovar roliga scenshower och en hejdundrande fest.

– Det blir piratmusik, krutrök och några stänk rom. En del besökare gillar dessutom att komma utklädda vilket bidrar enormt till stämningen, säger hon.

När? Lördag 9 mars, kl 19–01.

Var? Slaktkyrkan, Styckmästargatan 10,  Johanneshov (Slakthusområdet).

Slaktkyrkan, Styckmästargatan, Johanneshov, Sverige