Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Danny Saucedo flyttar sin show till Globen

Dannys show blev så populär att han flyttar den till Globen
Danny på mammas gata, 800 meter från barndomshemmet ligger Globen.

Södermalmssonen ska vinna över de svårimponerade Stockholmarna med sin extra-allt-show på Globen.
Inspirationen kommer från Luciatåg och Wyclef Jean.

ANNONS

Danny Saucedos krogshow  The Run(a)way show hade premiär i Göteborg under hösten.

Nu när han kommer till Stockholm var tanken att han skulle köra på Hamburger Börs, men publiktrycket har varit för stort och istället flyttar han nu hela grejen till Globen – en barndomsdröm som går i uppfyllelse.

Från lägenheten där han växte upp är det exakt 800 meter till arenan där bland andra Bob Dylan, Metallica, Beyoncé och Lady Gaga spelat genom åren.

– Det känns otroligt kul att få göra den här grejen på hemmaplan, även om Stockholmarna är svårimponerade ska jag ge mitt max. Det blir en plusmeny med extra allt, gäster jag gillar och spelat med genom åren och andra oväntade grejer; som att slå ihop alla mina födelsedagar och min studentskiva till en stor fest, säger Danny och skrattar genom telefonluren.

Från Dannys Run(a)way show

Från Dannys Run(a)way show som nu kommer till stan. 

Men det är inte första gången Danny står på scen i Globen. Det började med årliga framträdanden med Adolf Fredriks-musikklasser där han sjöng solo på Luciaoch fick blodad tand,  men också ett framträdande som skulle komma att prägla hela hans karriär:

Det var som när Moses delade Röda havet

Danny

Som sextonåring, en vecka in i gymnasiet, ringde en kompis från förr som hade en extra biljett till Wyclef Jeans spelning i Globen. Danny hängde på och såg hur den berömda artisten var väldigt generös med att ta folk upp på scen.

– När han sen ropade ”spelar någon i publiken gitarr” märkte jag att min hand åkt upp, Och sen var det som när Moses delade röda havet. Publiken skapade en korridor åt mig och jag kom upp på scen där Wyclef spände ögonen i mig och frågade ”du kan spela va?”.

ANNONS

Danny hade nyss lärt sig ett bossakomp och satte igång. Bandet hängde på.

– Där och då kände jag bara – detta vill jag hålla på med resten av mitt liv.

Nu är det dags igen. 4 april ska Danny Saucedo försöka fylla Globen.

Fakta

Danny XXL

The Runaway show” innehåller tjugo låtar och Dannys spelperiod skulle egentligen avslutas lagom till nyår.

Men efter 28 slutsålda spelningar har publiktrycket har gjort att han bokat en arenaturné som ska gå genom landet Sverige.

Dannys föreställning är ingen vanlig konsert utan en show med extra allt, hälsar producenten: ”På samma nivå som om Beyonce, Justin Bieber eller Rhinna skulle spela här”.

Nu är det även spikat att också Globen ska fyllas, med en Danny-show i storlek XXL den 4 april.

Globen, Stockholm, Sverige