Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

Trädgården styr festival med klassisk musik

Förstaparkett ger konsert på Växthusfesten i helgen.
Förstaparkett ger konsert på Växthusfesten i helgen.

Växthusfesten på Trädgården är på ingång. Här samlas odlare, bryggerier och musiker under en och samma bro när det blivit dags för stor endagsfestival den 26 augusti. Och för första gången intas den populära utomhusscenen av en hel stråkorkester.

Festivalen arrangeras i samarbete med kammarmusikfenomenet Förstaparkett och ett antal utvalda vinproducenter, bryggerier och odlare.

Förstaparkett har i drygt ett och ett halvt år jobbat med arrangera kammarmusikfester för den yngre generationen och göra klassisk musik relevant även för dem som har liten eller ingen erfarenhet av genren.

Stråkorkester intar utomhusscenen

Och på lördag kommer 23 av Skandinaviens främsta unga musiker att inta utomhusscenen under Skanstullbron. För första gången ska de tillsammans framföra Vivaldis välkända orkesterverk De Fyra Årstiderna  i en ny version av filmkompositören Max Richter, som bland annat är känd för att ha skrivit titelspåren till The Leftovers och Shutter Island.

– Alla kan älska klassisk musik, när den presenteras på rätt sätt av rätt personer i rätt sinnesstämning. Att samarbeta med Trädgården känns därför extra kul, eftersom det är en miljö som passar musiken alldeles utmärkt, säger David Huang, konsertpianist och en av initiativtagarna till kammarmusikfenomenet Förstaparkett i en kommentar.

Köpenhamnskrog gästspelar

Under dagen erbjuds också en specialanpassad meny på Växthuset, dessutom tas Burgerian över av Köpenhamnskrogen BRUS.

När: Lördag, 26 augusti, klockan 11.00 – 17.00. Live med Förstaparkett klockan 14.00. Var: Trädgården, Hammarby Slussväg 2, Stockholm. Entré: 100 kr

Trädgården, Hammarby Slussväg, Stockholm, Sverige