Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

”För alla punkterade hjärtan”

Gör annat på St Valentins dag tycker Sofie Strandberg.
Gör annat på St Valentins dag tycker Sofie Strandberg.

Butiker som förvandlar vad som helst till romantiska gåvor och ledsna elever som blir utan rosor. Allt om Stockholms relationskrönikör Sofie Strandberg listar fyra anledningar till att bojkotta Alla hjärtans dag.

ANNONS

Det är opersonligt och fantasilöst

”Ja jag är ledsen, men att fira alla hjärtans dag är otroligt fantasilöst och tyder på att du egentligen är en ganska lat person. För behöver du en dag då samhället säger till dig att du ska uppvakta din partner, ja då är du inte direkt en initiativrik människa. Det finns 364 andra dagar på året som du kan hylla den du är tillsammans med – att ”överraska” med en middag, blommor eller med en present på årets mest givna dag är nog den mest opersonliga gest man kan göra.”

Butikerna vill bara tjäna pengar

”Butiker och restauranger älskar Alla hjärtans dag då de kan förvandla i princip vad som helst till en perfekt valentin-present. Gå till en Clas Ohlson-butik och jag lovar att de säljer en cykelpump till specialpris med en slogan som typ ”För alla punkterade hjärtan” . Skippa onödiga kärleksgåvor och sänk pengar till en välgörenhetsorganisation om du verkligen månar om kärleken säger jag.”

Barn gör som vuxna gör

”Jag får ont i magen när jag tänker på min skoltid och Alla hjärtans dag. Hur det delades ut rosor till vissa tjejer och killar i klassrummen men att vissa satt där helt utan och tittade skamset ner i skolbänken. FY FAN säger jag bara. Och såhär är det säkert fortfarande i en hel del klassrum. Barn och ungdomar gör ju som vuxna gör och så länge vuxna lägger en sådan tyngd på den här dagen, ja då fortsätter det sitta elever med ont i magen för att de inte fått en ros på Alla hjärtans dag.”

Det är INTE romantiskt

”Att sitta på en italiensk restaurang i sällskap av hundra andra kärlekspar känns ju verkligen romantiskt och personligt. NOT. Nä, det finns liksom INGET romantiskt över huvud taget med att fira er kärlek den 14:e februari. Gå ut och ät en romantisk middag på er årsdag eller ett annat viktigt datum i er relation om ni vill fira ER unika kärlek – men skippa Alla hjärtans dag klyschan.”

ANNONS
Stockholm, Sverige