Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

”Ni är som duracellkaniner”

"Ni är som duracellkaniner". Sofie Strandberg lackar på hälsohetsen i januari.
"Ni är som duracellkaniner". Sofie Strandberg lackar på hälsohetsen i januari.

Vad är grejen med att folk ska förvandlas till renlevnadsmänniskor i just januari? Allt om Stockholms krönikör Sofie Strandberg lackar på konceptet vit månad, träningsutmaningar, veguari och alla jävla detoxkurer.

ANNONS

Som vanligt är januari månaden då halva Stockholm ska förändras till det bättre.

Var man än kollar står folk med en ramlösa i baren, har en perfekt packad träningsväska och är ständigt på väg till gymmet, samt äter alger, spirulina och chai pudding från nån hipp Raw food bar.

”Förr hade folk på sin höjd en vit vecka”

Det är inte det att jag är chockad. Såhär är det ju varje år vid denna tiden. Men detta året upplever jag att det är värre än någonsin.

Förr hade folk på sin höjd en vit vecka efter jul och nyår – nu är det en vit månad (vilket inte tummas på en millimeter).

Det gymmas inte bara två gånger i veckan som man förr hade ett nyårslöfte om – nä nä, nu är det morgonyoga, ett gympass före och helst även efter lunch, löpning efter jobbet samt olika utmaningar som ska avklaras (”30 day burpee challenges” osv).

Nu är det även inne med ”veguari”

Där kan man ju tro att hetsen slutar – men icke. Nu är det även inne att köra ”veguari” vilket innebär att man endast äter vegankost under hela januari, att gå på olika detoxkurer samt dricka minst 20 liter vatten varje dag.

Det låter ju verkligen jättesunt och inte alls stressigt eller överansträngt…

”Varför bryr du dig om att folk har en vit månad, gymmar konstant och lever ett renlevnadsliv? Är du avundsjuk eller?” tänker ni.

Ja, jag vet, jag borde verkligen inte bry mig om vad en del av er håller på med, men jag tycker väl mest att det hela är lite skumt.

ANNONS

Varför inte leva på en sund nivå hela året?

För samma människor som proppar i sig julmat och som knappt rör sig en meter under hela december ska sedan under EN månad leva som om de vore ubermänniskor för att i februari åter igen stå i baren med drinkar och shots, äta hamburgare med extra ost var och varannan dag och inte sätta sin fot på gymmet.

Är inte det bara jävligt dumt och kontraproduktivt om man nu vill ändra livsstil?

Detta är såklart bara ett tips, men istället för att maxa ”renlevnads-jaget” som om du vore en duracellkanin – varför inte hålla en jämn och sund nivå under hela året istället?

Stockholm, Sverige