Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

”Låt 2018 bli året då du väljer dig själv”

Satsa på dig själv och inte på grisen 2018.
Satsa på dig själv och inte på grisen 2018.

Ett nyårslöfte om att lägga tid på sitt förhållande behöver inte vara helt galet. Men om det betyder att du ska stå ut med en grisig partner, kan du hellre testa en gammal klassiker som komma i form. Det menar Allt om Stockholms relationskrönikör Sofie Strandberg.

ANNONS

Jag sitter och lunchar med en nyfunnen vän. Innan jag ens hinner ta första tuggan börjar hon ivrigt berätta om sitt nyårslöfte. Hon och hennes sambo har nyligen flyttat isär men de träffas fortfarande och hon känner att hon vill ha tillbaka honom. Nu har hon bestämt sig. 2018 ska hon bli ”den perfekta flickvännen”.

Det känns som om jag vill lägga mig i framstupa sidoläge när jag hör orden sippra ur hennes mun. ”Du ska bli vadå?”

en mix av en äcklig julgris, en barrande gran och en jävligt illasmakande julsnaps

Nu råkar det vara såhär att denna ex-sambo är en mix av en äcklig julgris, en barrande gran och en jävligt illasmakande julsnaps i ett. Han njuter av att förnedra sin tjej inför andra, kommer jämt med nedlåtande och spydiga kommentarer och beskyller enbart henne för deras usla förhållande.

Tretusen frågor

Men nu sitter hon alltså framför mig och säger att hon vill ha tillbaka honom vilket lämnar mig med tretusen frågor. Anledningen till denna helomvändning är att hon nyligen läst en bok som handlar om att man måste investera i ett förhållande för att det ska lyckas och hålla.

Och visst måste man satsa och ge allt. Men ju mer min kompis snackar desto mer inser jag att hon misstolkat det här med att ”investera” brutalt. Hon verkar tro att hon ska behöva ta vilken skit som helst och att hon måste stå ut även när hon blir ”lite illa behandlad”.

Nej, för helvete

När det kommer till ett förhållande ska ingen någonsin behöva stå ut eller behandlas illa.

Investera – Ja. Stå ut – Nej, för i helvete. Nej.

Sluta röka istället

Så till dig min nyfunna vän, samt alla andra som är i samma sits: låt 2018 bli året då du väljer dig själv och INTE, aldrig någonsin, ändrar dig för att investera i en galen julgris till ex-partner. Mitt tips är istället att testa de klassiska nyårslöftena ”komma i form” eller ”sluta röka” – de är rimliga och något du själv kommer att vinna på.

ANNONS
Stockholm, Sverige