Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

”Berätta inte vad du ska göra på toa”

undvik ostron (om det inte är din grej) dålig lukt och stora toabesök på dejten
undvik ostron (om det inte är din grej) dålig lukt och stora toabesök på dejten

Prata inte bara om dig själv, glöm inte deon och säg inte exakt allt du tänker på.
Allt om Stockholms relationskrönikör ger sina bästa tips på vad du bör tänka på under första dejten 2018.

Januari är månaden då många väljer att köra igång med nya rutiner och nya löften. Är du en av dem som tänkt att 2018 är året då du ska börja dejta och träffa ”the one” har Allt om Stockholms relationskrönikör Sofie Strandberg några tips till dig.

1. Ställ frågor

”Jag vet inte hur många singlar jag snackat med som säger samma sak: att gå på dejt med någon som ENBART snackar om sig själv utan att ställa en endaste liten pluttfråga är en av de värsta grejerna man kan göra första gången man ses. Det är klart att man ska berätta om sig själv, men att ställa frågor och vara intresserad av den du träffar är A och O när du går på första dejten,.”

2. Var ärlig – men berätta inte allt

”Att vara ärlig och äkta är givetvis viktigt, däremot behöver du ju inte vara superärlig om ALLT du tänker. Till exempel så kan du ju skippa att berätta att du tycker din dejts kläder inte är de snyggaste du sett eller att du måste gå på toaletten för att göra nummer två…. ”

3. Försök inte vara någon du inte är

”Brukar du inte beställa in champagne och ostron när du är ute – gör inte det på första dejten heller. Att anstränga sig är en sak, men att imponera med något som inte är du – det blir bara konstlat och fejk. Är du en person som gillar öl och jordnötter – kör på det. Att försöka vara någon annan vinner du ingenting på. ”

4. Klä upp dig

”Bohemisk, klassisk eller trendig – det spelar ingen roll vilken klädstil du har, att klä upp sig inför en dejt är faktiskt viktigt och ett tecken på att du bryr dig. Nu menar jag inte att du ska hoppa i smokingen eller balklänningen. Ta på dig det som du känner dig extra fin, sexig och snygg i. Men det viktigaste är, att hur du än väljer att klä dig, var alltid hel och ren. Kanske känns detta som ett råd att ge till en tonåring, men tyvärr har jag upplevt alldeles för många dejter med håliga strumpor, smutsiga skor och svettiga tröjor för att inte ge detta ”tips” ”.

5. Lova inget du inte kan hålla

”När du och din din dejt skiljs åt efter er första träff (ja om det nu inte blir hemgång tillsammans) – säg inte att du ska höra av dig om du inte kommer göra det. Känns det inte rätt – säg som det är: ”Det var supertrevligt att träffas men jag känner inte att det klickar för mig.” Att få din dejt att hoppas på en till träff när du absolut inte kan tänka dig det, det är bara oschysst.”

Stockholm, Sverige