Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Sofie: Här bjuder du dejten på något oväntat

Allt om Stockholms krönikör Sofie Strandberg.
Allt om Stockholms krönikör Sofie Strandberg.

Menyer som sticker ut, annorlunda inredning och cocktails som får dig att tappa andan – skippa intetsägande restauranger nästa gång du ska på dejt. 
– Har ni inget att snacka om när ni besöker den här restaurangen är det dags att säga hejdå, säger Allt om Stockholms relationskrönikör Sofie Strandberg.

ANNONS

Imponera på din dejt genom en unik restaurangupplevelse som får romantiken att flöda. Allt om Stockholms relationskrönikör och nöjesskribent Sofie Strandberg listar fem av sina favoritställen där maten eller atmosfären är så speciell att det alltid finns något att snacka om.

Mister French 

Förutom en otroligt vacker utsikt över strömkajen är även inredningen på Mister French en utsikt i sig. Här slår jag gärna mig ner med min dejt  i en dekorativ, genomtänkt och perfekt miljö som är klockren. Menyn består av magiskt goda mellanrätter i form av marockanskt lamm rack, vietnamesiska vårrullar med hummer eller kammusslor på asiatiskt vis för att ge några exempel. Rätterna matchas med perfekt sammansatta cocktails istället för de klassiska alternativen öl och vin vilket garanterat får min dejt att häpna och ger oss flera givna samtalsämne under kvällen.

http://www.mrfrench.se

Kung Carls bakficka

Lite gömd vid Stureplan ligger Hotell Kung Carl och deras charmiga restaurang. Bakfickan är uppdelat i tre olika rum som frambringar olika känslor, stämningar och framför allt samtalsämne. Hit tar jag dejten som jag inte riktigt vet var jag har. Jag bokar bord i delen som kallas ”Orangeriet” om jag dejtat killen ett längre tag då det är väldigt ljust i den här delen med en massa växter och ligger nära fönstret. Om det är en dejt som är lite mer hemlig placerar jag oss i delen som kallas Biblioteket där vi blir omslutna av lite mörkare färger och mystik. Är det en kille som jag tror är mer fartfylld och gillar liv och rörelse bokar jag bord i delen ”Köket”. Här sitter man granne med kockarna som serverar klassiska rätter i form av fiskgryta, köttbullar och entrecote.

http://www.kungcarlsbakficka.se

Delikatessen bistro bar

När jag drömmer om att ta med min dejt till Paris men känner att det ekonomiskt sätt är lite i saftigaste laget, då bokar jag bord på den franska bistron Delikatessen vid Mariatorget. Här sitter man på klassiskt franska caféstolar i en rustik och charmigt inredd lokal med vita dukar på borden, romantiskt varmt ljus och tvättlinor i taket samtidigt som man äter delikatesser och sippar på franskt rödvin. På Delikatessen är det helt enkelt lätt hänt att drömma sig bort till världens mest romantiska stad vilket ger oss massor av samtalsämne om till exempel resor, vin och Frankrike.

http://delikatessenbistrobar.se

Brasseriet 

Om inte Kungliga Operans bar och matsal Brasseriet får min dejt att tappa andan av den magnifika interiören bör han nog gå och kolla synen. I dessa otroligt eleganta omgivningar kan man sitta ostört i restaurangens mysiga bås och njuta av både otroligt god mat och roliga samtal. För samtidigt som man pratar om de svulstiga inredningsdetaljerna i lokalen kan man försöka gissa vad det innebär att beställa in desserten ”Snutfika” eller fördrinken ”Whistleblower” från menyn vilket är lite kul.

https://www.brasseriet.se

ANNONS

Hilma

Restaurang Hilma vid Norra Bantorget ligger i anslutning till den hajpade och designinredda hostelkedjan Generator. Här råder en internationell och ungdomlig atmosfär och inredningen är lekfull, kul och extremt genomtänkt vilket är perfekt att ta min dejt som gillar det oväntade. På menyn hittas ”pick & choose” vilket ger ett gratis samtalsämne om mat då man måste komma överens vilka smårätter vi ska dela på under kvällen. Skulle det fortfarande vara stelt och tyst efter maten kan man alltid besöka Hilmas egen tatuerare som sitter och gaddar gäster i ett rum brevid baren. Har man inget att snacka om då, ja då säger jag tack och hej.

https://www.hilmastockholm.com

Årstaängsvägen 13, 117 75 Stockholm, Sverige