Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

Därför ska du dumpa din partner innan jul

Ge dig själv en julklapp. En ny chans..
Ge dig själv en julklapp. En ny chans..

Det finns massor av anledningar att lämna ett dåligt förhållande innan jul. Det menar vår krönikör Sofie Strandberg som hjälper dig kasta bojorna i slutet av året.

Jag vet såå många vänner och bekanta som har väntat med att göra slut med sin partner i december för att det är ”fel tid”. Glöggmingel, julmiddagar med sambons släktingar och klapparna till pojkvännen är redan inhandlade. Jag förstår att det kanske känns enklare att vänta till den första veckan i januari med att ha ”the talk”. Men det är mycket bättre att ta tjuren vid hornen. Här är några anledningar varför.

Slipp fattiga januari

Det är sjukt dumt och oekonomiskt att lägga pengar på julklappar till din partner (och kanske till och med till hens familj?) om du ändå ska göra slut veckan efter nyår. En dyr väska, en robotdammsugare eller vad fan folk nu köper till varandra i julklapp kommer knappast att rädda förhållandet. Gör du slut i december kan du shoppa extra julklappar till dig själv, eller bli en av få personer med stabil ekonomi i januari?

Nytt år – ny start

Det kommer kännas otroligt fejk att sitta på en nyårsmiddag med en partner som du inte är 100 procent säker på. För att inte snacka om tolvslaget? Vill du verkligen genomlida den annars så romantiska tidpunkten med en person som du inte är kär i? Nä, det vill du inte. Börja 2018 utan tvivel (och kanske en tolv-slaget-kyss med ett nyårsragg).

Ingen ångest och stress

Att spela lycklig och genomlida flera veckor av att ”allt är som vanligt” är ju ren och skär tortyr. Om du redan nu vet att du kommer dumpa din partner efter julhelgerna, dra av plåstret och få det gjort direkt. För bådas skull. Framför allt slipper du all ångest och stress som man får på köpet när man inte är ärlig. Det räcker gott och väl med den vanliga julstressen liksom…

Bra tillfällen att träffa nytt folk

December betyder glögg- och julfester. Detta betyder i sin tur möjligheter till att träffa nytt folk. Perfekt för dig som nybliven singel. Det är med andra ord bättre att göra slut NU istället för att vänta tills januari då alla stockholmare stannar hemma för att de är panka, har börjat träna, har en nykter månad eller inte orkar ta sig ut för det är för kallt. DÅ är det en mycket tuffare tid att vara nybliven singel, det kan jag garantera.

Stockholm, Sverige