Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Dejtinglyckas – med hjälp av polarna

Sofie Strandberg
Så här får du dejten intresserad – med hjälp av dina vänner.

Allt om Stockholms relationskrönikör Sofie Strandberg berättar om en välkänd dejtingmetod som få pratar om.
– Det här är ett hjälpmedel att ta till när man är desperat, menar hon.

De sitter vid bordet brevid mig på Riche i lilla baren. Det är ett gäng på fem tjejer och en kille varav en av tjejerna är där på dejt med killen. Efter att jag tjuvlyssnat i tio minuter anar jag vad som pågår…

När jag senare är på toaletten och hör två av tjejerna från sällskapet snacka – då är jag tvärsäker. De kör ”låt-dejten-träffa-polarna-så-att-de-kan-höja-hen-till-skyarna”.

Använder sig av välkänd metod

Den här metoden är ganska välkänd även om den inte pratas om så ofta. Såhär går den till: Låt oss säga att jag dejtat en kille några gånger, han är lite mer intresserad av mig än vad jag är av honom vilket han såklart märker. Så på den fjärde dejten när vi sitter och dricker öl ”råkar” det komma förbi några polare som efter artighetsfraser slår sig ned vid bordet. Efter några öl börjar det regna komplimanger och olika anekdoter som vännerna upplevt med deras vän/min dejt. Detta görs väldigt snyggt och upplevs i stunden inte alls planerat och skrytsamt. Men oj vad planerat det är.

Detta är en geniplan

Det hela går alltså ut på att jag, med ovetandes hjälp av dejtens polare, ska förstå vilken generös, rolig, äventyrlig omtänksam kille jag dejtar utan att dejten själv sitter och klappar sig på axeln och berättar sköna historier om sig själv. Visst låter det fruktansvärt osexigt när man vet om metoden, men är man helt ovetandes så är detta en geniplan.

Misslyckat med chockerande historier

Jag har själv aldrig varit den som bett mina vänner göra såhär för mig, däremot har jag gjort det för en vän till mig. Den gången blev det däremot ganska misslyckat då jag inte blivit informerad av min kompis att det här var en aningen pryd kille som kanske inte skulle uppskatta oredigerade historier från en filterfri vän vid namn Sofie. Istället för att han blev imponerad och berörd av vilken härlig person min vän var, blev han chockerad av mina historier om henne och mig.

Ett hjälpmedel när man är desperat

Så, det är klart att ”låt-dejten-träffa-polarna-så-att-de-kan-höja-hen-till-skyarna” inte alltid är ett hundra procent lyckat recept om den inte är vattentät. Men det är definitivt ett hjälpmedel att ta till när man är desperat och vill få fram sina bästa sidor utan att sitta och skryta.

Samtidigt som tjejerna brevid mig på Riche fortsätter att hylla sin vän inför dejten, som nu flyttat lite närmare henne, lämnar jag Riche till tonerna av Beatles låt ”I’ll try with a little help from my friends”. Nä, självklart spelades inte den. Men det kändes fan så…

Stockholm, Sverige