Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

Sofie: Fem sätt att döda en dejt

Sofie Strandberg listar fem klassiska dejtmissar.
Sofie Strandberg listar fem klassiska dejtmissar.

Att veta hur man ska agera på dejten är inte alltid helt lätt. Allt om Stockholms relationskrönikör Sofie Strandberg delar med sig av de vanligaste missarna.
– Gör man inte det här kan man lika gärna dejta sig själv, menar hon. 

Agera som en kaninkokerska

Det där med att spela spel har aldrig varit min grej. Vill jag till exempel höra av mig tio minuter efter en dejt så gör jag det. Oftast upplevs detta som lite charmigt och gulligt har jag förstått, men det finns givetvis en gräns på vad som är sött och vad som är kaninkokerska. Har man till exempel inte fått ett svar efter tredje sms:et, ja då kanske det är dags att backa och ta det lite lugnt istället för att skicka ännu ett.

Håll med om allt

Hamnar du och ditt ragg i en diskussion om något där du tycker en sak och hen en annan – våga hålla fast vid din åsikt. Även om det kanske känns olägligt att sitta och ”vara den jobbiga” första gången ni ses är det en riktig dejtdödare att bara nicka, tycka samma och hålla med. Det är väl  gött om man tycker lika om mycket, men lite mothugg vill väl alla ha?  Annars kan man lika gärna dejta sig själv.

Prata om ditt ex

En gång var jag på en dejt där killen malde på om sitt ex och deras förflutna under hela middagen. Jag ville ju veta vem han var som person, inte vad han och hans ex besökte för sevärdheter förra sommaren på franska rivieran. Vi har ju alla ett förflutet och det är klart att man ska kunna snacka om erfarenheter och så, men att ranta på om gamla sambos och förhållanden är otroligt ointressant när man lär känna någon. Framför allt är det väldigt avtändande. Allt som har med ex att göra bör med andra ord stanna i skallen tills man känner varandra lite bättre.

Hela ditt livs historia – direkt

Jag är en väldigt filterfri person och håller sällan eller aldrig inne med något jag tänker, tycker och känner. Detta är oftast lyckat i dejtingsamanang då det lätt blir en avslappnad stämning, men det kan givetvis också bli mindre lyckat. En kille jag gick på dejt med en gång var likadan som jag och innan vi ens beställt in andra ölen hade han avhandlat i princip ALLT som hänt i hans liv fram tills några timmar innan dejten då hans farmor hade dött. Det kan ju lätt bli lite too much att höra hela hela livshistorier från någon man knappt kan efternamnet på. Ta det lite lugnt och skippa stressen, allt har sin tid.

Babbla bara om dig själv

Något av det mest osexiga som finns är att hamna på en dejt med en person som BARA pratar om sig själv. Nog för att att man kan vara nervös och babbla på, men för mig är det otroligt märkligt att inte vara nyfiken eller ställa frågor till den som man gissningsvis vill lära känna. Vad är då poängen med att dejta liksom?

Stockholm, Sverige