Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

”Ses som en korsning av Di Leva och Siepen”

Allt Om Stockholms krönikör om vad som fattas på landet.
Allt Om Stockholms krönikör om vad som fattas på landet.

Visst är det härligt på semester. Dålig uppkoppling, avsaknaden av lime och att lokalbefolkningen tycker att man ser ut som ett UFO är dock väldigt frustrerande.
Sofie Strandberg listar vad hon saknar med Stockholm när hon är på landet. 

ANNONS

 

Välfyllda hyllor

”Visst är det lite charmigt att nöja sig med det lilla utbudet på lanthandeln som bara har öppet mellan nio och fem varje dag. Men efter några veckor på landet blir det lite smått irriterrande att aldrig få tag i något utöver mjölk, bröd och ost. Om man vill köpa lime, Quinoa, ingefära eller andra ”exotiska” ingredienser får man leta med ljus och lykta och till slut inse att det bara är att glömma. Och sektionerna med specialkost som till exempel glutenfritt eller laktosfritt som till och med de minsta kiosk-butikerna i Stockholm stoltserar med, ja de lyser med en obefintlig frånvaro.”

 *** Local Caption *** Frilagt limefrukt för illustration....

Lime, svår att hitta på landet.

Att inte bli utstirrad

Jag har verkligen inte någon galen eller originell stil när det kommer till kläder och på sommaren är jag relativt slapp med mitt utseende och går klädd i jeans, linne, gympadojor, oborstat hår och keps typ varje dag. Men när jag sätter min fot i diverse småbyar så känns det som om lokalbefolkningen drar efter andan och kollar på mig som om jag klätt mig som en korsning mellan Di Leva och Peter Siepen. I sånna stunder saknar jag Stockholm där man i princip kan gå ut i morgonrock, stilettklackar och turkos tuppkam utan att en enda person höjer på ögonbrynen.

 

Tempo

Ja jag vet, man ska såklart inte stressa på semestern. Men som boende i Stockholm är man van vid att folk i servicebranschen kan ha två och tre bollar i luften samtidigt utan att visa minsta tillstymmelse av stress eller press. Och givetvis är det förståligt att mindre orter som helt plötsligt får en massa sommargäster inte klarar av hastigheten som ökat från 0 till 100 över en natt. Däremot tänker jag att de faktiskt borde vara förberedda då det blir sommar VARJE ÅR.

Att vara uppkopplad 24-7

Precis som många andra stockholmare är jag i stort behov av min telefon och dator och behöver ha full uppkoppling dygnet runt för att kunna jobba och ”kolla mailen” även på semestern. Men när man sitter i en liten stuga och är omringad av skog, ja då är nätet nästintill obefintligt. Att vara utan sociala medier har jag inga inga som helst problem med, det kan till och med befriande. Däremot skulle det vara skönt med en procents täckning utan att behöva gå en mil varje gång man vill skicka ett mail.

ANNONS
Stockholm, Sverige