Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Han blev dumpad på grund av vännernas känsla

Allt om Stockholms relationskrönikör Sofie Strandberg.
Allt om Stockholms relationskrönikör Sofie Strandberg.

Nog för att man vill höra vad ens vänner tycker och tänker om den man börjat dejta – men hur mycket ska man egentligen låta sig påverkas av deras åsikter?

ANNONS

”Hon har inte hört av sig så jag antar att det inte blir något mer” säger han med besvikelse i rösten. 

Precis som resten av Stockholm har jag och mina kompisar placerat oss vid en husvägg för att lapa vårens första solstrålar när vår singelkompis uppdaterar oss om vad som hänt i hans liv den senaste tiden. 

Vi sa till och med att vi var lite småförälskade i varandra.

Han berättar att han dejtat en tjej i två veckor och det hela har varit väldigt intensivt. Det är fjärilar i magen, pang boom förälskelse etcetera etcetera.

Plötsligt är det tyst

Två veckor efter att de träffats på nattklubben Moon för första gången kör de en lördagsbrunch med hennes vänner. Det skrattas, skålas och diskuteras och min polare tycker att träffen med vännerna går superbra.

Veckan efter skickar han flera sms och ringer till dejten men får inget svar. 

”Jag fattar verkligen ingenting! Vi planerade att vi skulle gå på en utställning på onsdagen och gå till hennes favoritbar på fredagen. Vi sa till och med att vi var lite småförälskade i varandra.” 

Frustrationen och sårbarheten i min kompis röst märks tydligt och jag kan inte annat än att känna med honom. Att bli totalt ignorerad av någon som man trott har känslor för en och att inte veta vad man gjort för fel, det är en kvävande och plågsam känsla.


ANNONS
Vännerna låg bakom

Några dagar efter vårt sol-lapande ringer min kompis och låter uppgiven. Han har fått ett sms av tjejen där hon kallt meddelar att hon inte vill ses mer. Fair enough kan man ju tycka. Vill man inte så vill man inte. 

Men anledningen till varför hon inte vill träffas är bara för mycket – tjejen skriver nämligen att det är hennes vänner som fått henne att tänka om och inse att de ”inte har en framtid ihop”, även om hon faktiskt har fått känslor för honom. 

Nog för att man vill höra vad ens vänner tycker och tänker om den man börjat dejta – men hur mycket ska man egentligen låta sig påverkas av deras åsikter? 

Om ens dejt måste få en typ av ”godkännande-stämpel” – har det inte gått lite väl långt då? 

Ingen spåkula

Nä, ingen i världen sitter med en spåkula eller facit och vet precis vad som ska hända i framtiden – det är ju det som är hela charmen och poängen med att dejta. Man vet ju aldrig vad som kommer hända från och med nu – och det vet verkligen inte ens vänner heller. 

Fakta

Veckans hiss

Jag blir så himla glad av tunnelbaneförare som låter glada och skojar till det lite då och då. Ja, de som säger något halvkul vid vissa stationer och som inte låter som om de helst av allt vill slänga av samtliga jobbiga pendlare från tåget.

Fakta

Veckans diss

Med risk att låta som en sur och negativ gammal tant, men vad är det med otrevliga människor som jobbar inom service? Jag har själv jobbat i butik i flera år och vet att man kan ha en dålig dag, men jobbar man inom service måste man helt enkelt bita ihop och försöka köra på ändå.

Stockholm, Sverige