Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

”Gå loss på Elgiganten om du vill bli dumpad”

Sofie Strandberg listar vad du inte ska ge bort till din partner i jul.
Sofie Strandberg listar vad du inte ska ge bort till din partner i jul.

Dammsugare, massagekuponger och cash. Allt om Stockholms relationskrönikör Sofie Strandberg listar vad du inte ska ge bort till din partner i julklapp.
– Gå loss på Elgiganten om du vill bli dumpad, menar hon.

ANNONS

Swedish currency closeup on white background. 500 Kronor

Pengar

”Att ge pengar i julklapp till den du älskar är ju bara så fantasilöst och tragiskt att jag inte vet vad. För det första är du tillsammans med den här personen – du är inte hens farmor. För det andra är det väl höjden av opersonligt att ge bort pengar? Tycker du inte själv det? 

Helt ärligt tror jag bara att du är lat – för det är faktiskt inte så svårt att ta reda på vad din flickvän/pojkvän önskar sig. Skulle det däremot gå superdåligt med detektivarbetet – köp ett presentkort. Det är absolut inte en ultimat julklapp men tusen gånger bättre än några skrynkliga sedlar i ett kuvert.”


Vacuum cleaner on white background

Vitvaror och hushållsmaskiner

”Ja det är väl såklart okej att ge en bakmaskin till din partner om hen gillar att baka eller en stavmixer till din pojkvän/flickvän som gillar smoothies. Men om du funderar på att köpa en dammsugare, ett strykjärn eller liknande till din kärlek i julklapp – då råder jag dig att ta en lååång funderare och tre(ttio) djupa andetag. Du är nämligen ute på väldigt tunn is och julklappsöppningen kan bli en riktigt jobbig historia. Om du däremot känner att du VILL bli dumpad eller inte vill ha sex med din partner under hela 2018 – då är det fritt fram att gå loss på Elgigantens vitvaruavdelning.”


Shell with candle light and empty tag for wellness and relaxing concepts or massage advertising

Kuponger

ANNONS

”Det är ju supergulligt och fint när barn ger kuponger i julklapp till sina föräldrar där de skrivit att de ska hjälpa till med disken, städningen, gå ut med hunden eller vad det nu kan vara. Men det är INTE lika charmigt att ge samma typ av kuponger till din partner. Nej, det är inte ”fantasifullt” eller ”lite gulligt” även om det står ”en timmes massage” på en av kupongerna istället för ”en timmes dammsugning”. På riktigt – väx upp! Du ska kunna ge din partner massage utan en jävla kupong! Dessutom vet ju alla att häftet kommer att hittas längst ner i en låda om några år och då har det lämpligt nog passerat bäst före datum.”


(Tyresˆkvinna kˆpte dyra knivar av lurendrejare.)

Egoistisk klapp

”En av de värsta julklapparna du kan ge till din partner är en julklapp som egentligen är avsedd till dig själv. Det vill säga – att du köpt något som du själv vill ha i present men som är förklätt och förpackat som en julklapp till din sambo. Det kan vara allt från nya svindyra knivar till köket trots att din partner inte ens är intresserad av matlagning eller en ny TV fast hen aldrig ens kollar på TV. Sorgligt är ju bara förnamnet.”

Stockholm, Sverige