Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

”Låta expert välja din partner – vansinnigt”

Sofie Strandberg är inte övertygad om att ett expertteam kan välja din partner.
Sofie Strandberg är inte övertygad om att ett expertteam kan välja din partner.

Ett team som tar fram den perfekta partnern – smart lösning eller mardröm? Allt om Stockholms krönikör Sofie Strandberg är skeptisk.

ANNONS

”Fan va jag önskar att jag hade en massa proffs som tog fram den perfekta partnern för just MIG!”

Jag sitter i min lägenhet och kollar på ”Gift vid första ögonkastet” samtidigt som jag läser sms:et från en singelkompis som också följer realityserien. Jag svarar henne att ”Helt ärligt – önskar du verkligen det?”

Ni bor i Stockholm, en av världens mest singeltäta städer.

För er som inte sett den här serien går den ut på att ett expert-team matchar ihop två personer som aldrig tidigare träffats. Personerna litar blint på teamets omdöme och gifter sig med varandra utan att ha träffats eller sett varandra en endaste gång innan bröllopet. 

En helt vansinnig idé om ni frågar mig. 

En viktig ingrediens saknas

Experterna, som består av en präst, en psykolog, en samtalsterapeut och en sexolog, gör mängder av tester och ställer frågor till de sökande för att få en solklar bild av vem de är och vad de söker hos en partner. 

De går bland annat igenom värderingar, drömmar, relationsmönster, barndom och drömpartners för att sedan para ihop två personer som de tror är den perfekta kombinationen. 

På pappret låter ju detta suveränt och som en riktig drömstart på ett förhållande. Men ute i det ”riktiga” livet funkar det ju inte såhär, det tror jag alla vettiga människor fattar. 

För även om expert-teamet tycker sig hittat den ypperliga matchningen finns en liiiten detalj som de aldrig kommer kunna förutspå eller sia om hur många tester de än gör eller frågor de än ställer. Jag pratar såklart om ATTRAKTION. 

ANNONS


Matchning kvittar

För det kvittar ju faktiskt om ett par låter som den ultimata matchningen med samma värderingar, liknande intresse och identiska framtidsplaner – finns inte attraktionen där från första blicken, eller i alla fall ganska omgående, så är allt runt omkring helt oviktigt och spelar ingen som helst roll.

Så ni singlar som sitter och tänker att ni också skulle vilja ha en ”perfekt” matchning gjorda av proffs – tänk om. Ni bor i Stockholm, en av världens mest singeltäta städer. Stirra er inte blinda på att försöka träffa den som LÅTER som ”Mr/Mrs right” på pappret – börja med att känna efter i magen om det känns rätt, då brukar resten lösa sig.


VECKANS HISS: All värme och kärlek som stockholmarna visat efter det hemska terrorattentatet har varit så otroligt att se, känna och uppleva. Jag hoppas innerligt att vi kan hålla fast vid detta sätt att bemöta människor vi inte känner.

VECKANS DISS: Vuxna människor som använde Snapchat/Instagram Storys och filmade under den tysta minuten för attentatets offer. Snälla kunde ni inte visa lite respekt och vara utan sociala medier i en ynka EN MINUT?!?

Årstaängsvägen 25D, 117 43 Stockholm, Sverige