Trött på utseendefixerade singlar
Krönika

Sofie Strandberg

Sofie Strandberg är trött på utseendefixerade singlar.
Sofie Strandberg är trött på utseendefixerade singlar.

”Då får du förbereda dig på att dö singel”

Krönika 

Låter du en potentiell partner falla på målsnöret på grund av något så löjligt som ett par för små öron eller fula skor? Då får du nog förbereda dig på att dö singel, menar Allt om Stockholms krönikör Sofie Strandberg.

ANNONS

Den senaste tiden har jag blivit så fruktansvärt trött och less på utseendefixerade singlar i Stockholm. Jag hör överallt hur de gnäller och maler på om dejter som haft ”fel skor”, ”skitful frisyr” eller något annat otroligt ytligt.

Jag hade absolut förstått honom om han gnällt och dumpat henne gällande snålhet, brist på humor, svartsjuka…

Var fantastisk – men hade för små öron

Nyligen berättade en bekant för mig hur han dumpat en tjej som han tyckte hade för små öron. Jag. Skojar. Inte. Han berättade om en fantastisk tjej som han verkligen föll för redan på första dejten men som alltså hade ”fel” typ av öron för hans smak?! Allt annat var enligt honom perfekt, men öronen, ja de kunde han inte blunda för och avslutade det hela efter en tids dejtande.

Jag hade absolut förstått honom om han gnällt och dumpat henne gällande snålhet, brist på humor, svartsjuka eller vad det nu kan vara som man ogillar hos en person. Och såklart även om han hade sagt att han inte alls kände någon attraktion eller dragning till henne och att de inte klickade what so ever.

Ytlighets-besattheten har nått nya höjder

Men nä, allt fanns där, han tyckte att den här tjejen hade allt och lite till. Det var bara den här lilla detaljen med för små öron som inte passade in i mallen.

Jag blev så chockad när jag fick höra den här storyn att jag skrattade hysteriskt. Ytlighets-besattheten har ju nått nya höjder om man som 40-årig singel dumpar någon på grund av en liten utseende-detalj trots att allt annat känns skitbra.

Ta dig själv en ordentlig titt i spegeln

Så låt mig fråga dig en sak du exteriör-galna singel: Hur länge ska du vänta på att ”Mr/Mrs Perfect” med rätt öronstorlek dyker upp? Och har du någonstans tänkt på hur orimliga krav du ställer samt tagit en ordentlig titt på dig själv i spegeln?

Att känna attraktion är givetvis A och O när du träffar någon, men att låta en potentiell partner falla på målsnöret på grund av något så löjligt som ett par för små öron eller fula skor? Då får du nog förbereda dig på att förbli singel tills du dör…

Läs fler krönikor

Krönika

”Ni är som duracellkaniner”

Krönika

”Berätta inte vad du ska göra på toa”

Krönika

Extrema dejter är helt rätt i år

Krönika

”Låt 2018 bli året då du väljer dig själv”

Krogåret 2017
Krönika

Comebacks på krogen präglade 2017

Krönika

”Gå loss på Elgiganten om du vill bli dumpad”