Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

”Vi får fortsätta vänta på ABBA”

Blir det Abba? En samlad presskår i spänd förväntan.
Blir det Abba? En samlad presskår i spänd förväntan.

Vi trodde vi skulle vara de första journalisterna i världen som fick berätta om Abbas återförening.

ANNONS

Ser du Benny?

Min nyhetschef sms:ar. Vi har förberett allt. Bild, en nästan färdig text om Abbas återförening ligger i systemet färdig att publiceras. För det måste ju handla om det när Live Nation bjuder in till pressträff som ska handla om det största som hänt svensk livemusik på flera år.

Prick halv 11 släpps vi in i champagnebaren på Södra teatern. Här, sju våningar upp, ska det ske.Det största som hänt svenskt musikliv alltså.

Ännu syns varken Björn, Benny, Anni-Frid eller Agnetha till. Men det kommer väl. De har ju skrivit nya låtar och då blir det såklart en turné. Detta är med andra ord en historisk dag. Jag hämtar en kaffe.

Men, det är ingen Abbaåterförening. Istället handlar det om att den internationella musikfestivalen Lollapalooza kommer till stan. 2019.

What? Kaffet i vrångstrupen.

Var är Abba?, frågar jag en annan reporter som sitter bredvid när jag hostat klart.. ”Ja, exakt, jag har redan förberett en artikel om det”, säger han och skrattar. Det samma gäller konkurrenten som sitter till vänster. Även hon har ett färdigt Abba-knäck som bara väntar på den sista bekräftelsen. Och det skulle inte förvåna mig om någon hade skrivit en artikel på engelska åt alla fans nere i Australien.

ANNONS

Att Lollapalooza kommer till stan är såklart superkul. Men inga bokningar avslöjas. Bara att festivalen sker i juni på Gärdet och det är svårt att inte känna sig lite besviken. Eller väldigt besviken.

Benny – var är du?

Södra Teatern, Mosebacke Torg, Stockholm, Sverige