Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

”Gnällspik – håll dig hemma under VM”

Förra sommaren visade Trädgården alla Sveriges matcher i fotbolls-EM för damer
Du kan inte bete dig hur som helst när du kollar VM på lokal.

Fotbollsfesten är igång och flera av Stockholms krogar och barer visar matcherna på storbild. Kanske tror du att man kan bete sig hur som helst på lokal när det är fotbollsfeber? Då har du fel. Allt om Stockholms nöjesskribent Sofie Strandberg listar vett och etikett.

ANNONS

Skippa trist energi

Fotboll ska ju faktiskt vara kul, så att sitta och ösa ur sig neggo åsikter är bara trist. Det kvittar om du har synpunkter på det lag du hejar på eller på motståndarna – att gnälla är enbart en glädjedödare och smittar lätt av sig på människor runt omkring. Så är du en person som gillar att bua mer än att heja ta dig en funderare på om du verkligen ska vistas ute bland folk under VM.

Vänta med ragg tills halvlek

Under fotbolls-VM kan det verka som om massa killar och tjejer du aldrig tidigare sett helt plötsligt letat sig ut till restauranger och barer som visar fotbollen. Är du singel och får span på någon tänk dock på att inte störa mitt i en match, det kan på riktigt bränna alla dina broar (om inte både du och ditt ragg råkar vara helt ointresserade av fotboll). Ragga kan du göra i halvlek eller möjligtvis om du råkar möta personen i baren eller i toalettkön. 

Ingen gillar en besserwisser

Självklart får du stoltsera med dina fotbollskunskaper och anekdoter om spelarna när det är VM, men håll det på en nivå som känns vettig och meningsfull. Även om du säkert bara är passionerad och ”vill väl” så är sanningen att ingen gillar en besserwisser som sitter och får resten av sällskapet att känna sig dumma. Då kan det lätt hända att du hamnar på avbytarbänken kommande match för att ingen orkar med ditt monotona och överlägsna snack.

Stanna hemma – om du är känslig

ANNONS

Under ett mästerskap är det ofta väldigt hetsig stämning. Du får bara gilla läget om det spills lite öl, du råkar bli knuffad av misstag eller om någon skriker dig aningen för högt i örat. Är du känslig mot höga ljud, yviga gester och glada människor  kanske inte en fotbollsfest är något för dig, i alla fall inte ute bland folk. Bjud över ett sansat gäng och se matchen i hemmets trygga vrå istället, det blir bäst så för alla…

Stockholm, Sverige