Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Gubbar i alperna raggar bättre än oss

Sophie Strandberg i Alperna
Sophie Strandberg i Alperna

Stans snygga killar är så fina att de inte behöver ragga. Därför kan det vara skönt att få lite komplimanger från gubbarna i Österrike då och då.

ANNONS

Jag är precis hemkommen från en vecka i alperna och är trött i benen av skidåkning, har en klassisk skidsemester-solbränna, är mätt av all god mat, seg efter sena kvällar och fylld av öl från after skin.  Men jag är även sönderraggad. Ja, det är sant. Denna 37-åriga kvinna blev så raggad på under en vecka att hon är heeelt slut. 

Tokiga med hakan i golvet

 Det kan ju vara så på semesterorter, att människor blir helt galna och flirtar som om jorden skulle gå under imorgon. Det har jag själv varit med om och själv gjort. Men det var mer när man var yngre upplever jag. Då var ju nästan alla singlar, lite smått desperata och det var fritt fram att bara gå på som ångvältar.  Men i Österrike, på skidorten jag befann mig, var det män i min egna ålder som blev heeeelt tokiga och stod med hakan nere i golvet så fort man som tjej kom in på after skin helt svettig och beställde en öl och en Jäger i baren. 

Marscherade fram

Där tog det inte stopp, för de här tyskarna och österrikarna var inga blyga violer direkt. Nä här marscherades det fram, bjöds på drinkar, ställdes frågor, gavs komplimanger och visades intresse. Men inte på ett obehagligt  sätt, utan bara avslappnat och kul. Och sa jag att ”Du, vet du vad? Det var jättekul att snacka med dig, men jag är inte intresserad”, ja då respekterades det utan massa följdfrågor och tjat vilket man som tjej tyvärr inte är så van vid alla gånger. 

Svinkassa Stockholmare

Jag började fundera på hur det kom sig att skillnaden mellan dessa killars sätt att ragga på en skidort kunde vara så enormt annorlunda jämfört med hur stockholmskillar beter sig. För om jag ska vara helt ärlig så är killarna i stan över lag svinkassa på just detta. Att ta initiativ, visa intresse, ställa frågor eller vara gentlemän –  nja, det är inte direkt det första jag tänker på när jag ser män från Stockholm. 

Sjukt snygga män

En hel vecka gick utan att jag kunde komma på VARFÖR skillnaden kunde vara så stor. Men när jag landade på Arlanda och passerade en hel del killar där, då kom jag på det. I Stockholm är ju männen sjuuuukt jävla snygga! Till och med en ”medelmåtta” är liksom modellsnygg här…

Borta bra, hemma bäst

Jag har inte tänkt på det innan, men det är verkligen så. Och eftersom killarna är så fruktansvärt heta har de antagligen blivit bekväma och lite slöa när det kommer till att flirta – för någonstans vet de ju att de får ragg utan att de behöver anstränga sig speciellt mycket. 

Ja gud så skönt det är att vara tillbaka i Stockholm igen… Staden där killarna knappt kollar åt ens håll, men är snygga som fan.

ANNONS
Stockholm, Sverige