Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Italienskorna i baren fick en raggningslektion

Sofie träffar italienska tjejer i baren och snackar raggning.
Sofie träffar italienska tjejer i baren och snackar raggning.

”Ska vi som tjejer lägga in en stöt på killarna eftersom de är så blyga eller hur funkar det?”. Sofie Strandberg lär italienska tjejer ett och annat om hur man raggar i Stockholm.

ANNONS

Jag sitter och väntar på en kollega i baren på Morfar Ginko när jag börjar prata med tre tjejer från Italien som är på besök i Stockholm. De undrar var de ska gå ut och äta och festa så jag ger dem några förslag och lite tips. När min kollega sms:ar att hon blir sen slår jag mig ner vid italienskornas bord och vi börjar snacka om sånt där man gör när man lär känna varandra. 

Sen berättar jag historia efter historia om hur grymt det är med tjejer som tar för sig.

Chockade över snygga killar

Jag får snart veta att alla tre är singlar och vi börjar bland annat diskutera om svenska killars tillvägagångssätt när de raggar. Tjejerna säger nästan i enad kör att de tycker killarna i Stockholm verkar otroligt blyga och tillbakadragna men även att de är chockade över hur snygga de flesta är. Intrycket de fått av stans tjejer är att majoriteten de träffat på är väldigt sociala och outgoing. 

De frågar mig hur den ekvationen går ihop och hur vi Stockholmstjejer gör för att ragga. ”Ska vi som tjejer lägga in en stöt på killarna eftersom de är så blyga eller hur funkar det?” 

Det är väl självklart att ni ska ragga svarar jag som inte ens tänkt tanken på att Stockholmskillar skulle vara mer blyga än någon annanstans i världen. Möjligtvis är en del lite mer reserverade, men blyga vet jag inte. Och att som tjej ragga upp en kille är ju lika vanligt som att det regnar på midsommar, hur kan de tycka det är så märkligt?

Raggande tjejer – inget problem

Hur som helst så tar jag stans tjejer och killar i ”försvar” och maler på om att vissa killar kanske är lite försiktiga till sättet men inte alla och sen berättar jag historia efter historia om hur grymt det är med tjejer som tar för sig.

När italienskorna märker hur jag med stor entusiasm går igång på ämnet  börjar de skratta och gestikulera och jag känner mig riktigt dum när jag förstår att de inte alls tycker att blygheten hos killar eller raggande tjejer är ett problem. 

Jag ger mina bästa knep

De tycker tvärtom att blygheten är attraktiv och att de helt enkelt bara vill veta hur det är att ragga och inte bli raggad PÅ.

”Vi är så vana vid att killarna där vi kommer från kan vara väldigt påträngande och ivriga så det är skönt med lite omväxling”. 

ANNONS

Jag tänker att fan vad dum jag är – givetvis attraherar motsatsen. Därefter ger jag tjejerna mina bästa knep på hur man får en blyg kille på fall…Veckans hiss:

Jag brukar inte dricka cocktails när jag är på krogen utan håller mig oftast till mousserande. Men nu har jag upptäckt det magiska med ”bubbliga cocktails” som tex prosecco med lite fläder, cava med citron och ingefära eller champagne med sockerlag och passionsfrukt. Ibland behövs en förändring, om än en liten.

Veckans diss:

Det blåa vinet har ju kommit till stan och jag äcklas verkligen när jag ser bilderna på det (jag har tack och lov inte sett någon dricka det irl). Vilken vuxen människa vill sitta och sippa på ett vin som påminner om munvatten eller en läsk med alldeles för mycket färgämne?

Årstaängsvägen 17E, 117 43 Stockholm, Sverige