Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

”Du ser ut som du lånat pappas kavaj”

Undvik stora kavajer och Foppas tofflor.
Undvik stora kavajer och Foppas tofflor.

När det kommer till kläder är givetvis smaken som baken! Men här listar Allt om Stockholms nöjesskribent Sofie Strandberg vad hon anser är de fulaste man kan ta på sig i sommarStockholm just nu. 

ANNONS

Volanger

Jag trodde sommaren 2018 skulle vara året då vi äntligen skulle få slippa volanger på alla kläder – men tydligen inte. I var och varannan butik hänger toppar, kjolar, brallor och jackor som praktiskt taget är nerspydda av volanger i olika storlekar och färger.  Har volangerna någon funktion jag inte känner tlll?? Eller har de magiska krafter? Någon anledning måste ju finnas till att dessa horribla tygstycken är så populära säsong efter säsong…

Har volangerna
någon funktion
jag inte känner tlll?

Oversize kavajen

Väldigt få personer kan ta på sig den trendiga oversize kavajen utan att se utklädd eller nyfrälst ut. Det här är ett plagg som får de flesta av oss att se ut som om vi lånat pappas gamla kavaj från 90-talet, att vi helt enkelt köpt helt fel storlek alternativt att vi försökt kopiera killen som står i den alldeles för stora kostymen i slutscenen av 80-talsfilmen Big.

Foppatofflan

Det spelar NOLL roll att det franska modehuset Balenciaga har visat upp foppatoffeln på catwalken – den här skon är så otroligt jävla ful att jag liksom inte kan greppa hur ful den är. Foppatofflan är säkert superbekväm och praktisk på landstället och på campingen, men snälla låt den stanna där och låt den aldrig någonsin nudda marken på Stockholms gator och torg.

Superslitna jeans

Under sommarmånaderna finns det en grupp av människor som envisas med att plocka fram sina brutalt söndertrashade och fula jeans – ”jeansen” som är så söndriga, lappade och blekta att man undrar hur de ens kan hålla ihop. Det pinsamma med detta plagg förutom hur det ser ut, är att man VET att personerna KÖPT jeansen i detta skick och inte använt dem så mycket att de blev sådär trasiga.

Pikétröjor med STORA logotyper 

Märket på dessa tröjor är så stora att de som bär dem antagligen har fått för sig att mötande människor lider av en ögonsjukdom som gör att man inte uppfattar en liten logga. Detta vore ju beeeedröööövligt då logo-piké-personerna nämligen är väldigt måna om att vi verkligen SER vilken typ av märke de bär…

Stockholm, Sverige